Fietsroutes

Fietsroutes

Het hele jaar door kan je al fietsend het West-Vlaamse platteland ontdekken. Ook valt er heel wat lekkers te proeven.

 • Lekkere fietsroutes in het Lekkere Westen

  Ontdek met de fiets het brede West-Vlaamse netwerk aan hoeve- en streekproducenten. Nestel je op een van de hoeveterrassen, doe krachten op tijdens een heerlijke hoevepicknick en geniet met je tweewieler van het allerbeste en -mooiste wat de streek te bieden heeft.

  Bekijk de routes
 • Fietsroutes van Schoon Boeren (25 km, 35 km of 50 km)

  Ontdek de Schone Boeren per fiets en geniet ondertussen van het afwisselende landschap tussen Brugge en Knokke-Heist. Neem deel aan de fietszoektocht en win een waardebon van 15 euro voor een hoevepicknick.

  Meer info
 • Genieten in de Oudlandpolder (32 km of 42 km)

  Via vijftien educatieve borden langs twee fietslussen ontdek je de unieke agrarische identiteit van de Oudlandpolder. De gratis fietskaart met beide lussen kan je verkrijgen bij de lokale toeristische diensten en op www.bijzonderboerenverhaal.be.
 • Fietsroute Vintage Heuvelland (24 km)

  Fiets langs wijngaarden en wijndomeinen en geniet van het prachtige landschap in de westelijke uithoek van het land. Enthousiaste wijnboeren spreken vol trots over hun wijnranken en de unieke bodem die smaak geeft aan de Heuvellandse wijn.

  Bekijk de routedetails.
 • 22 fietsroutes met hoevepicknick

  In West-Vlaanderen kan je op meer dan 20 boerderijen terecht voor een hoevepicknick met verse hoeveproducten rechtstreeks van de boerderij. Combineer dit met een fietstocht en je hebt onmiddellijk alle ingrediënten voor een lekker en actief dagje uit. We stippelden voor jou voor elke picknicklocatie een route uit. Het enige wat je nog moet is een picknick reserveren en je fiets vertrekkensklaar maken.

  Reserveer een hoevepicknick