NieuwsGrauwet katrien, donderdag 30 april 2015

Groepen of klassen ontvangen op de boerderij iets voor jou?Artikels

Hou je ervan om een klas of groep te ontvangen op jouw hoeve zodat ze het reilen en zeilen op een hedendaags landbouwbedrijf leren kennen en wil je hier verder professioneel mee aan de slag? Of denk je er al enige tijd over na om hiermee van start te gaan maar heb je nog heel wat vragen?  De Dienst  Landbouwverbreding en –educatie van Inagro  biedt ondersteuning aan bezoekboerderijen via het provinciaal netwerk ‘West-Vlaamse bezoekboerderijen’. Het gratis lidmaatschap richt zich op kwaliteitsversterking, netwerking, innovatie en promotie.

Groepen of klassen ontvangen op de boerderij iets voor jou?

 

Op vrijdag 25 april trokken 5 boerderijen van het netwerk ‘West-Vlaamse bezoekboerderijen’ op pad om een groepsbezoek mee te volgen bij collega-bezoekboerderij  ‘Hertenfinesse’ te Oostende. Ook professionele gids Miguel Bouttry van Rent a Guide was van de partij om het bezoek mee te volgen. Deze gevestigde waarde in de Westhoek kent de knepen van het vak als geen ander. De aangewezen persoon dus om het bezoek te evalueren en tips uit te delen.  Bedoeling van de activiteit ‘Bezoek aan een collega’  is om te leren van elkaar en ervaringen uit te willen om zo de kwaliteit van de eigen bezoeken op de boerderij te bestendigen en naar een hoger niveau te tillen.  Dit is maar één voorbeeld van de vele activiteiten en diensten waar leden van het netwerk ‘West-Vlaamse bezoekboerderijen’ aan kunnen deelnemen of beroep doen.
 
De Dienst Landbouwverbreding- en educatie van Inagro  is het aanspreekpunt in West-Vlaanderen voor alle landbouwers die bezoekers (klassen, groepen,..) wensen te ontvangen. Via een boerderijbezoek maken mensen op een levensechte manier kennis met het leven op de boerderij. Deze authentieke ervaring vindt Inagro zeer waardevol in het kader van landbouweducatie en maatschappelijke draagvlakverbreding voor de sector. Door onze samenwerking met andere organisaties kunnen we steeds gepaste raad geven of doorverwijzen naar deskundige partners.
 
Inagro ondersteunt land- en tuinbouwbedrijven die regelmatig bezoeken ontvangen op het vlak van:

 

  • Kwaliteitsverbetering: permanent vormingsaanbod, individueel advies en evaluatie.
  • Netwerking: ontmoet collega-bezoekboerderijen en inspireer elkaar.
  • Innovatie: teken van op de eerste rij in op vernieuwende activiteiten.
  • Promotie: website, brochures, beurzen, mailings, subsidies voor klasbezoeken.

Daarnaast kan je bij de dienst ‘Landbouwverbreding- en educatie’ ook terecht rond thema’s zoals korte keten, hoeveproducten, landbouwrecreatie,..


Wens je meer info over onze dienst?
Neem vrijblijvend contact op met
Nele Dejonckheere via
T 051 27 32 25 of
E info.educatie@inagro.be

Alle diensten en producten van deze dienst.

bb.jpg