Nieuwskatrien Grauwet, woensdag 11 maart 2020

Organiseer een activiteit tijdens Week van Korte Keten van 6 tot 14 juniArtikels

Van 6 tot 14 juni vindt de Week van de Korte Keten plaats. Ook in West-Vlaanderen zetten producenten, verenigingen en gemeentebesturen de korte keten in de kijker via tal van acties. Deelnemen is de boodschap: samen met jou gaan we voor minstens 100 activiteiten in West-Vlaanderen. Wie een activiteit registreert voor 31 maart ontvangt een gratis promotiepakket.

Organiseer een activiteit tijdens Week van Korte Keten van 6 tot 14 juni

Van 6 tot 14 juni vindt de Week van de Korte Keten plaats en is Vlaanderen in de ban van de korte keten. Ook in West-Vlaanderen zetten producenten, verenigingen, gemeentebesturen… de korte keten in de kijker via tal van acties. Deelnemen is de boodschap.


Minstens 100 activiteiten in West-Vlaanderen

Of je nu producent bent van hoeve- en streekproducenten, lid van een vereniging, leraar in een school of medewerker bij de gemeente, iedereen kan een activiteit organiseren. Zolang er maar een link is met lokaal geproduceerd voedsel.

Ook jij kan er eentje organiseren. Denk eens na over wat je al doet om korte keten in de kijker te zetten. Misschien vormt dat de basis voor een leuke activiteit. Samen met jou gaan we voor minstens 100 activiteiten.  

Toch nog inspiratie nodig?

Neem een kijkje op www.100procentwest-vlaams.be. Bij de info voor producenten vind je alles over de inspiratiemomenten en brainstormsessie naar aanleiding van de Week van de Korte Keten.  


Topper: organiseer een hoevepicknick of een Vaderdagontbijt

West-Vlaanderen gaat de uitdaging aan om samen met jou minstens 15 korteketenpicknicks (op 7 juni) en 10 vaderdagontbijten (op 14 juni) aan te bieden. Het doel is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen voor een lekkere lokale lunch of een vers ontbijt. Zo hopen we ook de pers te halen. Help jij mee ons doel te bereiken door zelf een korteketenpicknick of vaderdagontbijt te organiseren?


Meer details in de infofiches:


2020-03-11-EV-picknickontbijt.JPG


Doe je mee?

Registreer je activiteit via www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

  • Bekijk zeker de handleiding en vergeet je activiteit niet te labelen met ‘Week van de Korte Keten’.
  • Alle activiteiten verschijnen automatisch op Uit-in-Vlaanderen.  


Gratis promotiepakket

Voor alle activiteiten die je voor 31 maart geregistreert, voorzien we een gratis promotiepakket dat aan huis geleverd wordt. De resterende voorraad van het promotiemateriaal zullen we ter beschikking stellen van organisatoren die pas later een activiteit registreren.


Nog vragen

Neem contact op met Katrien Grauwet via katrien.grauwet@inagro.be of 051 27 32 29.

 

KorteKeten_Banner_1000x2000.png

bandwvlpominagro100procwesttoer.JPGGekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding