NieuwsDedeyne Anneleen, Sylvie Decoutere, KVLV, donderdag 31 mei 2018

Breek mee het Wereldrecord hoeve-ijs etenArtikels

Van 26 mei tot 3 juni vindt de Week van de korte keten plaats. Om die week op spectaculaire wijze af te sluiten, organiseren KVLV, Vrouwen met Vaart, de Provincie West-Vlaanderen en Inagro een heuse wereldrecordpoging hoeve-ijs eten. Om het huidige record te breken, moeten minstens 3.050 mensen tegelijk een hoeve-ijsje eten.  

Breek mee het Wereldrecord hoeve-ijs eten

Sylvie (KVLV): “Het begon allemaal met een zot idee. Waarom sluiten we de Week van de Korte Keten niet af met een heus wereldrecord? Even googelen en ja, er bestaat een wereldrecord ijs eten. Daarna is het heel snel gegaan. Eén telefoontje naar het Bezoekerscentrum Bulskampveld was voldoende om de bal aan het rollen te brengen. Via het netwerk 100% West-Vlaams vonden we vijf héél enthousiaste hoeveproducenten die nu, op dit eigenste moment, de ijsjes aan het scheppen zijn. Héél veel plaatselijke vrijwilligers staan al te popelen om de ijsjes te mogen uitdelen. Wij zijn er dus klaar voor!”

 

Een heus volksfeest
Het gekke idee is intussen uitgegroeid tot een echt volksfeest waarop veel te beleven valt rond natuur en korte keten. Vijf 100% West-Vlaamse hoeveproducenten uit de buurt zorgen voor de ijsjes: Hoeve Colpaert (Beernem), ’t Beuterpotje (Beernem), Evelyne’s Zuivelhoeve (Oostkamp), Smart-ijs (Wingene) en Hoeve-ijs Z (Zedelgem).

Naast een lekker hoeve-ijsje eten kan je er ook genieten van andere heerlijke streek- en hoeveproducten op de boerenmarkt en het hoeveterras.
Of geniet van een tochtje met de huifkar, neem deel aan de vele activiteiten rond landbouw en natuur en maak kennis met heel wat korteketenproducenten uit jouw buurt. 

Folkgroep 'Overigens' zorgt voor livemuziek en stelt met trots het Korteketenlied voor, een echte meezinger!

Wereldrecord3105.jpg

Officieel wereldrecord
Om het huidige wereldrecord te breken, moeten minstens 3.050 mensen tegelijk een hoeve-ijs eten. Gerechtsdeurwaarder Ver Eecke zal dat nauwgezet in de gaten houden. De registratie van het aantal deelnemers gebeurt ter plaatse, tussen 13.30 en 15 u. Vooraf inschrijven hoeft niet. Je aanmelden tussen 13.30 en 15 u bij één van de registratieposten is voldoende om deel te nemen. Elke geregistreerde deelnemer krijgt een bandje en toegang tot het afgesloten gedeelte waar ook alle randanimatie doorgaat.

De officiële recordpoging vindt plaats tussen 15 en 16 u, ter hoogte van het podium. Alle geregistreerde deelnemers krijgen een gratis hoeve-ijsje!
Luister goed naar de instructies van TV-gezicht Sean Dhondt, zodat de verdeling van de ijsjes vlot verloopt.

 

Praktische info

 • Datum: zondag 3 juni
 • Locatie: provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld, Bulscampveld 9, 8730 Beernem
 • Twee ruime parkings
 • Deelname wereldrecordpoging, incl. hoeve-ijsje: gratis
 • Aankopen ter plaatse (boerenmarkt, hoeveterras): enkel contante betaling mogelijk
 • Timing:
  • 13.30 – 18.00 u: Doorlopende randactiviteiten en live muziek (folkgroep "Overigens")
  • 13.30 – 15.00 u: Registratie deelnemers
  • 15.00 – 16.00 u: Officiële wereldrecordpoging (randactiviteiten worden even stilgelegd)

 

Meer info: www.kvlv.be/wereldrecordhoeveijs of volg ons op Facebook Wereldrecord Hoeve-ijs eten

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | -- Algemeen --