NieuwsPIL Friedel, Depraetere Dieter, Grauwet katrien, donderdag 14 september 2017

Inagro ook aanwezig op Dag van de Landbouw!Artikels

Op zondag 17 september is het Dag van de Landbouw. Ook Inagro is aanwezig op enkele deelnemende bedrijven. Onze specialiste bedrijfsintegratie kan je vinden op het varkensbedrijf van Kris en Els Casier-Vanoverschelde. In 't Fazantenhof en bij Hoevevlees Casier loopt er een spaaractie van 100% West-Vlaamse Hoeve- en Streekproducten.  

 
Inagro ook aanwezig op Dag van de Landbouw!

Beplanting en landschappelijke integratie  

Kris en Els runnen sinds 1991 samen een modern varkensbedrijf. De voorbije 26 jaar legden Kris en Els sterk de focus op innovatie. Zo houden ze alle biggen van de 430 zeugen op het bedrijf tot ze als volwassen varkens slachtrijp zijn. Om het overschot aan mest van hun bedrijf en van collega’s-landbouwers aan te pakken investeerden Kris en Els  in een biologische mestverwerking. Al een tijdje leefde bij Kris en Els het idee zelf een deel van hun vleesvarkens te vermarkten. Vorig jaar werd hun hoevewinkel geopend, waar ze het vlees van hun eigen varkens verkopen.

Dergelijke investeringen hebben ook een impact op het omliggende landschap. Kris en Els waren zich hiervan bewust en schakelden Inagro in om hen bij te staan bij de beplanting en integratie van hun gebouwen. Onze collega ter plaatse kan je alvast tonen hoe dit in zijn werk gaat.  

Spaar voor een leuke 100% West-Vlaamse tas
 

Wie langsloopt op 't Fazantenhof en Hoevevlees Casier en op elk bedrijf één of meerdere heerlijke hoeveproducten koopt krijgt een gratis winkeltas. Je hoeft enkel de spaarkaart te laten invullen (te verkrijgen hier als bijlage of op de bedrijven).   

Alle 'spaarders' maken ook kans op een waardebon voor hoeveproducten.
En voor de sportievelingen is er een fietsroute uitgewerkt tussen beide bedrijven.  


 

Wil je meer weten? Kom zeker eens langs!
 

Zondag 17 september van 13u00 tot 18u00   

Adressen:   

  • Varkensbedrijf van Kris en Els Casier-Vanoverschelde
    Kloostermolenstraat 2, 8650 Merkem
  • 't Fazantenhof
    Groenebosdreef 7, Houthulst
  • Hoevevlees Casier
    Kloostermolenstraat 2, Merken

>> Alle info over de Dag van de Landbouw
  

2016-03-29-ML-bovok.JPG