NieuwsDegroote Elise, Vandekerckhove Helena, lode.tanghe@west-vlaanderen.be, dinsdag 13 juni 2017

Ontdek de agrarische identiteit van de Oudlandpolder (per fiets)Artikels

De Oudlandpolder is een van de laatste regio's in Vlaanderen waar je zonder onderbreking de horizon kan zien. De verwevenheid tussen landschap en landbouw is er groot. Via een historische publicatie en vijftien nieuwe infoborden langs twee kersverse recreatieve fietsroutes ontdek je alles over landbouw in de Oudlandpolder. Op zondag 25 juni ben je van harte welkom om de fietsroutes feestelijk 'in te rijden'.

Ontdek de agrarische identiteit van de Oudlandpolder (per fiets)

De Oudlandpolder ligt in het noordwesten van Brugge, tussen het Boudewijnkanaal, het kanaal Brugge-Oostende en de Noordzee. Het is een van de laatste regio’s in Vlaanderen waar je zonder onderbreking de horizon kan zien. Die openheid typeert het polderlandschap en de verwevenheid tussen landschap en landbouw is er groot.

Om recreanten te laten kennismaken met landbouw in de unieke streek, sloegen de Provincie West-Vlaanderen, de stad Blankenberge, de gemeenten De Haan en Zuienkerke, de Landelijke Gilden en Inagro de handen in elkaar. Dankzij 15 nieuwe educatieve infoborden langs twee fietsroutes en een publicatie maak je kennis met de agrarische identiteit van de regio.

 

Fietsroutes van 32 km en 42 km

De infoborden over de landbouw in de Oudlandpolder zijn verspreid opgesteld in Blankenberge, Zuienkerke en De Haan. Twee fietslussen, gebaseerd op de fietsknooppunten, bundelen de borden. De ene lus telt 42 km en brengt je naar negen borden. De andere lus telt 32 km en leidt je naar zes borden. Beide lussen kan je terugvinden in de gratis fietskaart, te verkrijgen bij de lokale toeristische diensten, op www.bijzonderboerenverhaal.be en in de bijlage van dit nieuwsbericht.

 

Feestelijke inhuldiging van de fietsroutes op zondag 25 juni

Samen met jou huldigen we de fietsroutes op 25 juni feestelijk in. Je bent welkom op het gratis fietsevenement waarop je zowel de fietskaart als de publicatie gratis kunt verkrijgen.

 • Wanneer? Zondag 25 juni 2017 van 13 tot 18 uur
 • Startplaats? feesttent aan rondpunt Strooienhaan, Meetkerke (tussen Oostendse Steenweg 62 en 64, 8377 Meetkerke)
 • Parkeren? Parking voor fietsen en auto’s is voorzien
 • Wat? Fietsroute van 32 km en/of fietroute van 42 km
 • Programma?
  • Van 13 u tot 15 u: vrije start van de fietstocht aan de feesttent. Meld je aan bij het onthaal om de nodige uitleg te krijgen.
  • Van 15 u tot 18 u: Boerenmarkt – mogelijkheid om hoeveproducten aan te kopen
  • Doorlopend is de bar geopend. Deelnemers krijgen 1 gratis consumptie streekbier of andere dorstlesser).
 • Inschrijven? Inschrijven is niet nodig
 
 
Bijhorende publicatie "De Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal"

De publicatie ‘De Oudlandpolder: Een bijzonder boerenverhaal’ werpt een blik op de landbouw in de Oudlandpolder in het verleden, het heden en de toekomst.
De 190 pagina’s met overvloedig beeldmateriaal uit het heden en het verleden is te koop voor 15 euro via www.west-vlaanderen.be/webshop, via provincie@west-vlaanderen.be of via 0800 20 021. Je kan ze ook aanschaffen in de lokale toeristische infokantoren van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke.
 
 
Meer info

Dit is een initiatief van Landelijke Gilden en het Samenwerkingsverband ‘Oudlandpolder’ (Provincie West-Vlaanderen, Stad Blankenberge, Gemeente De Haan en Gemeente Zuienkerke) met steun van Cera en de Provinciale Landbouwkamer.
 
logobanner_OLP_blog_15062017.PNG