NieuwsGrauwet katrien, donderdag 26 januari 2017

Plannen voor logies op jouw boerderij? Woon een infomoment subsidies ‘Logies van de toekomt’ op 6 of 7 februari bijArtikels

De trends in toerisme veranderen razendsnel. Wil je aan de verwachtingen van de consument voldoen, dan moet je daar als aanbieder van (hoeve)logies op inspelen. Dat vraagt vaak extra investeringen. Heb je een innovatief idee of een tof plan voor jouw logies van de toekomst? De provincie West-Vlaanderen helpt projecten die het verschil maken op weg met infrastructuursubsidies. Kom er meer over te weten tijdens één van de infomomenten op maandag 6 of 7 februari.

Plannen voor logies op jouw boerderij? Woon een infomoment subsidies ‘Logies van de toekomt’ op 6 of 7 februari bij

Hoevetoerisme is één van de mogelijkheden om meerwaarde te creëren op een landbouwbedrijf. Heb je bestaande logies of ben je van plan om ermee van start te gaan? Dan moet je proberen in te spelen op de wijzigende verwachtingen van de consument. Zo kan je je onderscheiden van andere aanbieders in het binnen- en buitenland en versterkt jouw concurrentiepositie.

Verandering brengt echter vaak extra investeringen mee. Via het nieuwe subsidiereglement ‘Logies van de toekomst’ biedt de provincie West-Vlaanderen een financieel duwtje in de rug aan ondernemers of landbouwers die investeren in een innovatieve vorm van logies. Misschien kan jij zo ook wel jouw droom realiseren?

 

Logies van de toekomt
Het subsidiereglement ‘Logies van de toekomst’ geldt zowel voor bestaande gastenkamers, vakantiewoningen als kampeerterreinen. Daarnaast kunnen ook nieuwe experimentele logiesvormen, zoals glamping (bv. kamperen in een boomhut) daar een beroep op doen.
 
De investeringen richten zich op één van onderstaande thema’s:
 • Beleving
 • Familievriendelijkheid
 • Duurzaamheid
 • Zorgtoerisme
 • Kwaliteitsvol kamperen
 • Nieuwe originele kampeervormen
 
 

Enkel voor infrastructuur en beperkt tot 20.000 euro
De subsidie is enkel bestemd voor infrastructuurwerken, bijvoorbeeld voor het inrichten van kamers of het aantrekkelijk plaatsen van een openluchtrecreatief terrein. De renovatie van bestaande logies zonder vernieuwend karakter komt niet in aanmerking. Ook voor kosten die gepaard gaan met dienstverlening kan je geen toelage krijgen.

Goedgekeurde projecten worden voor maximaal 20 procent van de totale projectkost of maximaal 20.000 euro gesubsidieerd. Enkel projecten met een minimale investeringskost van 5.000 euro komen in aanmerking.
 
 
Meer info? Infosessie bijwonen?
 
Wil je één van de gratis infomomenten bijwonen? Schrijf je dan vóór 31 januari 2017 en verneem alle details of voorwaarden.

 

De infosessies vinden plaats op:

 • Maandag 6 februari 2017 om 14u30 (ontvangst vanaf 14u)
  Hotel Andromeda, Albert I-promenade 60 in Oostende
 • Dinsdag 7 februari 2017 om 19u30 (ontvangst vanaf 19u)
  Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Sint-Andries (Brugge)
 • Dinsdag 7 februari 2017 om 14u30 (ontvangst vanaf 14u)
  D-Hotel, Abdijmolenweg 1, Marke (Kortrijk)
 • Dinsdag 7 februari 2017 om 19u30 (ontvangst vanaf 19u)
  Vakantiewoning & zaal ’t Eikennest, Klierstraat 1, Beerst (Diksmuide)

 

Of lees meer op de website van de provincie West-Vlaanderen of Westtoer.

 

Heb je nog vragen? Contacteer Katrien Grauwet (katrien.grauwet@inagro.be of 051 27 32 29).

foto logies van de toekomst.png

 

 

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding