NieuwsDedeyne Anneleen, maandag 25 juli 2016

Winnaars krasactie 100% West-Vlaams bekendArtikels

Maar liefst 12 600 kraslotjes werden uitgedeeld tijdens de krasactie van 100% West-Vlaams. Afgelopen maand kon elke klant bij 22 deelnemende West-Vlaamse hoeve- en streekwinkels een kraslot ontvangen. Heel wat deelnemers vielen in de prijzen, maar Emiel Slosse uit Beselare ging met de hoofdprijs lopen.

Winnaars krasactie 100% West-Vlaams bekend

Tijdens de Week van Korte Keten, van 27 mei tot 5 juni 2016, gaf de werking “100% West-Vlaams” de aftrap van een krasactie. In 22 West-Vlaamse hoeve- en streekwinkels kregen klanten een kraslotje bij hun aankopen. Een winnend kraslotje gaf recht op een gratis product uit de winkel. Daarnaast werden alle uitgedeelde krasloten verzameld, waaruit 15 grote winnaars kwamen. Zij ontvangen een hoevepicknick of een bon voor hoeveproducten.

klantenactie100prwvl_25072016_klein.jpgDe hoofdwinnaar van de actie is Emiel Slosse uit Beselare (11 jaar). Hij ontvangt een waardebon van 125 euro bij restaurant De Kruidenmolen in Klemskerke. “Ik vind het leuk om samen met mijn mama boodschappen te doen op de boerderij. De koeien kan je zien vanuit de winkel en als het even meezit, krijg ik een hoeveyoghurtje met verse aardbeien”, zegt Emiel die trots de hoofdprijs in ontvangst neemt.
 
Carine van hoevewinkel ’t Kapelleke heeft veel plezier beleefd aan de krasactie. “Ik vond het telkens spannend om samen met de klanten te krassen. Het is dan ook een hele eer om de hoofdprijs te mogen wegschenken”, zegt Carine.
 
Het initiatief voor de krasactie kwam van de werking “100% West-Vlaams”. Onder dat label maken Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer met de steun van de Provincie West-Vlaanderen gezamenlijk promotie voor de West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Daarnaast kunnen de leden ook rekenen op advies en ondersteuning in de uitbouw van de korte keten-verkoop. Er worden nieuwe gezamenlijke initiatieven op poten gezet, zoals het succesvolle hoevepicknickconcept op zeventien boerderijen.
 
 
Meer info: