NieuwsDedeyne Anneleen, woensdag 18 mei 2016

Denk mee over duurzame landbouwArtikels

“De boerenstiel staat sterk onder druk.” Dat gegeven bepaalt de (West-)Vlaamse landbouwsector vandaag sterk, maar misschien biedt het ook opportuniteiten. Tijdens het symposium "Krachtboer" op zondag 29 mei denken we samen met jullie, land- en tuinbouwers, na over de toekomst van onze landbouw. Daarmee willen we terug een positieve sfeer rond het boerenvak creëren en landbouw dichter bij de consument brengen.

Denk mee over duurzame landbouw

Krachtboer is een initiatief van de alom gekende chefkok Kobe Desramaults (in samen werking met partner Alle Dagen Honger). Hij wou iets doen voor de boeren in zijn streek. Hij werd kwaad als hij op events het stadse volk de vinger zag wijzen naar de landbouwers als boosdoeners in het scheefgelopen voedselsysteem. "Te makkelijk", vond Kobe. Het landbouwsysteem opnieuw gezond maken is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Inagro ondersteunt dit initiatief en nodigt alle land- en tuinbouwers uit voor het symposium "Krachtboer", waarop we inzoomen op noden, nieuwe kansen en mogelijke toekomstperspectieven.

 

Programma

  • 9u - 11u: plenair luik - vijf toekomstscenario’s
  • 11u - 12u30: theaterdocumentaire - Mensen voeden een stiel apart
  • 12u30 - 14u00: lunch door Kobe Desramaults
  • 14u00 - 15u30: ronde tafelgesprekken - landbouwers met elkaar in gesprek
 
Praktisch

Krachtboer gaat door op zondag 29 mei van 9u tot 15u30 in de kerk van Dranouter. Inkom en lunch zijn gratis mits inschrijving via de link op deze website.

 

Meer weten?

Naast het symposium vindt op 29 mei ook een publieksfestival plaats dat landbouw dichter bij de consument brengt. Daarover vind je meer info op de website van Krachtboer.

Wil je een blik werpen op de voorbereiding van Krachtboer? Bekijk dan alvast:

 

 

logo krachtboer.jpg