NieuwsVanstaen Melanie, Degroote Elise, woensdag 04 mei 2016

Fietslussen langs duurzame landbouwbedrijvenArtikels

Via de publiekscampagne Schoon Boeren wil Inagro burgers informeren over de inspanningen van de landbouwers op vlak van duurzaamheid. Heel wat West-Vlaamse landbouwers streven immers naar duurzame bedrijfsvoering. Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de landbouw om de hoek, introduceerde Inagro twee fietslussen langs de acht Schone Boeren.

Fietslussen langs duurzame landbouwbedrijven

Deze editie van Schoon Boeren focust op Izegem, Ledegem, Moorslede en Roeselare. De organisatie van fietsroutes langs de acht duurzame landbouwbedrijven in die streek is één manier om burgers in contact te brengen met duurzame landbouw. Recreatievelingen kunnen zich op eigen initiatief uitleven in twee fietslussen.

Voor de fietslussen wordt gebruikgemaakt van de knooppunten van het vernieuwde fietsnetwerk. Fietslus noord telt 48,5 km en gaat langs de schone boeren in Roeselare en Izegem. Na lus zuid hebben fietsers 38,1 km in de benen en meer kennis over duurzame landbouw in Moorslede en Ledegem.

_INA3005.JPGOm van die mooie fietstochten op het platteland te kunnen genieten, zijn er fietsrouteplannetjes beschikbaar op het stadhuis van de deelnemende gemeenten, op de website van Schoon Boeren (www.schoonboeren.be) en onderaan deze blog. De infoborden aan elke hoeve leren de fietsers wat er bij hun buurman-landbouwer zoal gebeurt. Dankzij de wedstrijdvraag maken deelnemers bovendien kans op lekkere prijzen.