Half oktober 2018 ging Youri Ypma aan de slag bij New Generation Nutrition (NGN) in ’s-Hertogenbosch. Hij ontmoette Marian Peters, CEO van NGN, eerder vorig jaar in het kader van zijn afstudeerproject. Youri organiseerde een eerste pilotcursus ‘insecten kweken’ voor het project Entomospeed. Hij behaalde afgelopen zomer zijn diploma ‘Bedrijfskunde & Agrifood business’ aan de HAS Hogeschool. 

Dankzij passie voor insecten aan de slag bij projectpartner NGN

Youri Ypma kreeg in het tweede jaar van zijn opleiding interesse in insecten. Om insectenkweek van dichterbij te ervaren, ging hij als jobstudent aan het werk bij een meelwormenkwekerij. Na negen maanden ontdekte Youri dat hij allergisch is voor meelwormen en was hij genoodzaakt om te stoppen. Daarna liep hij stage bij een bedrijf dat Zwarte Soldaatvliegen produceert.


Dankzij deze werkervaring kon Youri aan de slag bij NGN. Daar is hij momenteel verantwoordelijk voor het opstellen van kwaliteitshandboeken op maat voor insectenkwekers. Deze handboeken zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid te garanderen en worden opgelegd door de HACCP-risico inventarisatie. Youri werkt ook aan een hands-on support-systeem voor startende insectenkwekers en kwaliteitscontrole binnen de handel van insecten.


Zelf een passie voor insectenkweek?
Ben je zelf ook geïnteresseerd in het kweken van insecten? Kom dan naar het trendcollege ‘kennismaking met de insectenketen’ op 4 februari 2019 in Geel.

Contact
Voor meer informatie over kwaliteitshandboeken kun je contact opnemen met Youri Ypma youriypma@ngn.co.nl of Marian Peters marianpeters@ngn.co.nl
 
 
Gekoppelde thema's & sectoren: