08.05.19 - Koning opent nieuwe kwekerij van Protix
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. De gekweekte insecten zijn een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.
30.04.19 - Recordopbrengst dankzij nieuwe kweekkooien voor BSF

Vorig jaar vernieuwde Inagro het concept van hun kweeknetten van de zwarte soldatenvliegen. Het praktijkcentrum blijft onderzoek voeren om de kweek verder te optimaliseren. Ondertussen is het ontwerp opnieuw aangepast, ze maakten kooien uit duurzamer en hygiënischer materiaal. De vliegen voelen zich goed in hun nieuwe omgeving. Op dit moment staat het record op 33 mg eitjes per vrouwtje!     

   
25.04.19 - Grootschalige insectenkweek vraagt aandacht voor dierenwelzijn

Hoe klein ze ook zijn, insecten zijn dieren en moeten net zoals landbouwhuisdieren goed behandeld worden. Het is van cruciaal belang dat de welzijnsnormen aangepast worden aan de specifieke kenmerken van insectenkweek.  

 
23.04.19 - Hoe duurzaam zijn insectenproducten?

Voor het eerst is een analyse van de volledige productiecyclus uitgevoerd om te zien of het gebruik van insecten voor diervoeder duurzamer is dan traditionele eiwitbronnen zoals soja en vismeel. Een onderzoeksteam uit Nederland, Duitsland en Zwitserland deed een zogenaamde ‘Life Cycle Assessment’ (LCA): van de reststromen uit de voedingsindustrie, naar de verwerking door de zwarte soldatenvlieg, tot producten die geschikt zijn voor voeder- en voedingsdoeleinden.  

 

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

23.05.19 - Bijeenkomst stuurgroep en gebruikersgroep

De projectpartners van Entomospeed komen samen bij HAS Hogeschool om de vooruitgang van het project te bespreken en mogelijke samenwerkingen met bedrijven te bekijken.   

  
07.06.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.