30.07.19 - GEZOCHT: landbouwers met interesse in de opstart van insectenkweek

De land- en tuinbouwsector in Vlaanderen doorstond de afgelopen jaren een aantal crisissen. Hierdoor zijn landbouwers op zoek naar nieuwe, rendabele activiteiten. Professionele insectenkweek is een mogelijk alternatief. Ben je landbouwer en heb je interesse in insectenkweek als vervanging of aanvulling van je huidige landbouwactiviteiten? Laat het ons weten via een korte enquête. Het Introsect-project kan je helpen bij de begeleiding naar deze omschakeling.    

28.06.19 - Kunnen larven binnenkort afval sorteren?

Maken de larven van de zwarte soldatenvlieg een onderscheid tussen organisch afval en plastic? Dat is een van de vragen die onderzoekers van KU Leuven Campus Geel zich stellen in onderzoeksproject Entobiota. Ze onderzoeken ook of de larven kunnen helpen bij het ontwikkelen van geneesmiddelen.  

 
27.06.19 - Hogeschool VIVES laat gerechten proeven waar insecten in zijn verwerkt

Op 25 juni organiseerde het expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES een workshop rond de verwerking van eetbare insecten. Iedereen die zelf professioneel aan de slag wil met eetbare insecten of interesse heeft in het onderzoek was welkom. In een eerste deel was er aandacht voor de nutritionele waarde van eetbare insecten. Daarna werden diverse droogtechnieken besproken en getoond. In het laatste deel van de namiddag mochten de deelnemers proeven van de verschillende insectengerechten.   

  
19.06.19 - Achtste trendcollege 'kennismaking met de insectenketen' in Den Bosch trekt veel bezoekers

Op 18 juni organiseerden de Entomospeed-partners een trendcollege voor startende ondernemers in de insectensector. Deze achtste editie vond plaats op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Er waren 35 deelnemers, een intimiere editie dan de vorige keer. Ze deelden kennis en ervaringen voor het starten van een commerciële insectenkweek.   

  

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

19.09.19 - Funding The Future door Interreg Vlaanderen - Nederland

Op 19 september organiseert Interreg Vlaanderen-Nederland het event Funding: The Future. Die dag verneem je meer over de nieuwe subsidieperiode 2021-2027 en kan je input geven om het nieuwe programma mee vorm te geven.    

  
04.10.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.