28.06.19 - Kunnen larven binnenkort afval sorteren?

Maken de larven van de zwarte soldatenvlieg een onderscheid tussen organisch afval en plastic? Dat is een van de vragen die onderzoekers van KU Leuven Campus Geel zich stellen in onderzoeksproject Entobiota. Ze onderzoeken ook of de larven kunnen helpen bij het ontwikkelen van geneesmiddelen.  

 
27.06.19 - Hogeschool VIVES laat gerechten proeven waar insecten in zijn verwerkt

Op 25 juni organiseerde het expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES een workshop rond de verwerking van eetbare insecten. Iedereen die zelf professioneel aan de slag wil met eetbare insecten of interesse heeft in het onderzoek was welkom. In een eerste deel was er aandacht voor de nutritionele waarde van eetbare insecten. Daarna werden diverse droogtechnieken besproken en getoond. In het laatste deel van de namiddag mochten de deelnemers proeven van de verschillende insectengerechten.   

  
19.06.19 - Achtste trendcollege 'kennismaking met de insectenketen' in Den Bosch trekt veel bezoekers

Op 18 juni organiseerden de Entomospeed-partners een trendcollege voor startende ondernemers in de insectensector. Deze achtste editie vond plaats op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Er waren 35 deelnemers, een intimiere editie dan de vorige keer. Ze deelden kennis en ervaringen voor het starten van een commerciële insectenkweek.   

  
17.06.19 - Meetsysteem voor fijn stof en gassen bij de kweek van BSF-larven

Tijdens de kweek van BSF-larven komt er fijn stof en verschillende gassen vrij. Gassen zoals CO2 en NH3 (Ammoniak) zijn schadelijk voor het personeel en zouden eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben op de kweek. Daarom ontwikkelt het GreenTechLab van Fontys een meetsysteem, toepasbaar in verschillende kweekopstellingen. 

 

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

02.08.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

14.08.19 - African Conference on Edible Insects

Dit eerste Afrikaanse congres focust zich op innovaties, onderzoek en industriële ontwikkeling van eetbare insecten in Agrika. Onderzoekers, studenten, investeerders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn welkom10. 

 
CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.