21.05.19 - Prototypes van nieuwe kweekbakken met temperatuursensor

Om de automatisatie van insectenkweek te vergemakkelijken heeft Johanna Hardt, student industrieel Design aan de Fontys Hogeschool en afgestudeerd bij het GreenTechLab, een prototype ontwikkeld van een nieuw kweeksysteem. Dankzij een temperatuursensor kan de kweek van BSF-larven beter opgevolgd worden.    

  
08.05.19 - Koning opent nieuwe kwekerij van Protix
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. De gekweekte insecten zijn een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.
30.04.19 - Recordopbrengst dankzij nieuwe kweekkooien voor BSF

Vorig jaar vernieuwde Inagro het concept van hun kweeknetten van de zwarte soldatenvliegen. Het praktijkcentrum blijft onderzoek voeren om de kweek verder te optimaliseren. Ondertussen is het ontwerp opnieuw aangepast, ze maakten kooien uit duurzamer en hygiënischer materiaal. De vliegen voelen zich goed in hun nieuwe omgeving. Op dit moment staat het record op 33 mg eitjes per vrouwtje!     

   
25.04.19 - Grootschalige insectenkweek vraagt aandacht voor dierenwelzijn

Hoe klein ze ook zijn, insecten zijn dieren en moeten net zoals landbouwhuisdieren goed behandeld worden. Het is van cruciaal belang dat de welzijnsnormen aangepast worden aan de specifieke kenmerken van insectenkweek.  

 

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

07.06.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

18.06.19 - Trendcollege: insecten kweken voor starters

Zet de eerste stappen en ontdek of insecten kweken iets voor jou is.
Tijdens dit trendcollege krijg je een introductie in de agrarische tak van de toekomst. We geven een overzicht van aanwezige kennis en ervaring, die handvaten biedt voor het starten van een commerciële insectenkweek.  

 
CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.