17.04.19 - Zevende trendcollege 'kennismaking met de insectenketen' is grootste ooit

Op 16 april organiseerden de Entomospeed-partners een trendcollege voor startende ondernemers in de insectensector. Om een nieuw publiek te bereiken vond het infomoment plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Er waren 78 deelnemers, de grootste editie tot nu toe. Ze deelden kennis en ervaringen voor het starten van een commerciële insectenkweek.

12.04.19 - Verteren meelwormen vezelrijke producten?

In opdracht van Bonda B.V voeren vier studenten van de HAS Hogeschool in het InsectLab een onderzoek naar de verteerbaarheid van verschillende vezelrijke producten door meelwormen. Er zijn tests met maïs, tarwe, bieten en gras worden. 

11.04.19 - Spreiding van de verpopping bij meelwormen

HAS Hogeschool en insectenkweker Wadudu slaan de handen in elkaar. Samen onderzoeken ze de oorzaken van de spreiding bij de start van de verpopping en hoe de spreiding geminimaliseerd kan worden. In het Insectlab van HAS Hogeschool zijn er tests met temperatuur, verschillende dichtheden en gebruik van verschillende nutriënten. 

 
09.04.19 - Binnenkort insecten als kippenvoeder?

Europa importeert jaarlijks 17 miljoen ton ruwe eiwitten uit landen als Brazilië, Argentinië en de VS. Om onze zelfvoorziening op te krikken suggereren wetenschappers om insecten te gebruiken als veevoeder. Sinds 2017 zijn verwerkte insecten al toegelaten in vismeel. De Europese Commissie liet weten dat een uitbreiding naar pluimvee onderzocht wordt.  

 

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

03.05.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

18.05.19 - Benefietconcert met muziek over bijen, wespen en hommels

Het Insectenallergiefonds organiseert in samenwerking met het Alumni Harmonie Orkest een uniek benefietconcert met muziek over bijen, wespen en hommels.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.