03.03.20 - Advies over gekweekte insecten als grondstof voor diervoeder

BuRO adviseert de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om in de Europese Commissie een voorstel te doen voor aanpassing van de wetgeving op het kweken van insecten en op het gebruik van insecten als diervoedergrondstof.

04.02.20 - Insecten kweken op tuinbouwreststromen

Samen met Vives Roeselare en NIAB uit het Verenigd Koninkrijk onderzochten we de mogelijkheid om tuinbouwreststromen te gebruiken als voeder in insectenkweek. Het onderzoek bevestigt dat meelwormen en zwarte soldatenvliegen tuinbouwresten kunnen omzetten in waardevolle eiwitten, olie en afgeleide producten. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

07.01.20 - Vacature voor doctoraatsonderzoeker bij Lab4Food

KU Leuven, campus Geel, zoekt een doctoraatsonderzoeker voor ‘Microbiologische veiligheid tijdens de duurzame upcycling van agrarische reststromen door de zwarte soldatenvlieg’. De tewerkstelling kadert in het Europese project ‘UpWaste’ en start op 1 april 2020. Solliciteren kan tot 1 maart 2020.

06.01.20 - Geslaagde workshop rond insecten in food en feed

Eind 2019 vond de workshop Insect Processing for Feed & Food plaats in het Feed Design Lab in Wanssum. Zes gastsprekers vertelden met veel kennis en enthousiasme over de insectensector en de bedrijven waarin ze werkzaam zijn. De onderwerpen techniek, innovatie en productie kwamen aan bod. Er was veel ruimte voor discussie en dialoog, kortom een leerrijke dag.


Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

08.05.20 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

05.06.20 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

CONTACT

Heb je een vraag voor ons? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.