Van 25 september tot en met 3 oktober 2021 wordt aan de voet van de serre een speels universum gecreëerd met als centraal thema de voeding en landbouw van de toekomst. Via een leuke festivalformule wil de Provincie West-Vlaanderen het grote publiek meenemen op een ontdekkingstocht naar nieuwe smaken, productieprocessen en vindingrijke innovaties.


Het volledige programma wordt eind augustus bekend gemaakt. Dan start ook de ticketverkoop.

Programma:


Naar aanleiding van de feestelijke opening op vrijdag 24 september 2021 van Agrotopia, de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre van Inagro in Roeselare, organiseert de Provincie West-Vlaanderen 'Agrotopia, een festival van de toekomst'. De dakserre boven de kistenloods van de REO Veiling wordt de grootste van Europa. Het onderzoek dat er zal plaatsvinden, zal de toekomst van wat op ons bord belandt, mee bepalen.


Drie curatoren

TV-maker en comedian Lieven Scheire, comedian Henk Rijckaert en wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel treden op als curatoren. De drie delen hun passie voor wetenschap en cureren voor het festival workshops voor de scholen, bouwen een expo met interactieve installaties en creëren verschillende shows.

Praktisch:
Datum:
zaterdag 25 september 2021
Begintijd:
10u00
Eindtijd:
18u00
Locatie:
Agrotopia Oostnieuwkerksesteenweg 130 8800 Roeselare
Kostprijs:
Inschrijven:
 https://www.west-vlaanderen.be/agrotopia-een-festival-van-de-toekomst
Gekoppelde thema's & sectoren: