Living lab
Demonstratie
In de kijker
11.04.19 - Oproep: werk mee aan een innovatief hydrocultuursysteem voor dicht gezaaide gewassen
We zijn op zoek naar gemotiveerde mensen om mee te helpen een nieuw hydrocultuursysteem voor dicht gezaaide gewassen. Deze groenten zijn belangrijk voor de lokale economie. De toenemende vraag drijft de productie verder op. Een hydrocultuursysteem zal telers in staat stellen om efficiënter te telen en hun huidige uitdagingen met impact op opbrengst en omzet aan te pakken.    
28.03.19 - Agrotopia update maart 2019

Eind vorig jaar ging de bouw van onze nieuwe onderzoeksserre Agrotopia op het dak van de kistenloods van REO Veiling van start. Met de Agrotopia-updates houden we je op de hoogte van de vorderingen en geven we je een beeld van de werken. Daarnaast zetten we ook de werking van Agrotopia, projecten en de Agrotopia-leerstoel in de kijker. We brengen regelmatig ook thematische interviews. In dit nieuwsbericht leggen we uit hoe je het nieuws over Agrotopia kunt blijven volgen.

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.