Vlees is evolutionair en historisch belangrijk voor de mens, en ook steeds naar waarde geschat. Vandaag lijkt dit imago op zijn kop gezet : ‘Vlees eten is slecht voor het klimaat, het milieu en de gezondheid’. Nochtans heeft de vleesveesector ook positieve elementen om mee uit te pakken. Hoe vertel jij dat aan je klanten of bezoekers?

Vorming: Vlees eten, hoe gek is dat?
Programma:

De provincie Oost-Vlaanderen en Inagro bieden je een vorming aan waarbij vlees op een objectieve en wetenschappelijke manier wordt benaderd. Experten rond vlees in relatie met gezonde voeding en klimaat brengen hun kennis mee. De vorming ondersteunt je om een realistisch en genuanceerd verhaal te brengen in je hoevewinkel of tijdens boerderijbezoeken.

Programma 
 
Deelnemen aan de vorming kan op maandag 21 oktober of op dinsdag 5 november. Het programma is op beide data hetzelfde.
  • Vlees in een gezonde voeding. Wat zijn feiten en hoe ontstaan fabels? Door Inge Coene, voedingsdeskundige Expertisecel Voeding en Educatie VLAM – NICE
  • Veeteelt en klimaat: facts en figures, door Sam De Campeneere, coördinator Experticecentrum Landbouw en Klimaat, ILVO en Karen Goossens, Onderzoeker ILVO dier

 

Praktische informatie

  • Wanneer & waar?
    Maandag 21 oktober 2019 van 13.30 u tot 16.30 u in De Heerlijkheid, Lange Limaertstraat 2, 8600 Vladslo - Diksmuide
    of
    Dinsdag 5 november 2019 van 13.00 u tot 16.00 u in Stal Blockeel, Pruimelstraat 17, 9700 Eine - Oudenaarde
  • Inschrijven?
    Deelname is gratis.
    Maandag 21 oktober 2019 - Diksmuide: Schrijf je in via deze link vóór 14 oktober 2019.
    Dinsdag 5 november 2019 - Oudenaarde: Schrijf je in via deze link vóór 29 oktober 2019.

 

Contact

 

VormingVlees.png

Praktisch:
Datum:
maandag 21 oktober 2019
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
16u30
Locatie:
Maandag 21/10/2019 in Diksmuide of Dinsdag 5/11/2019 in Oudenaarde
Kostprijs:
Gratis deelname
Inschrijven: