De Provincie West-Vlaanderen gaat samen met Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer op zoek naar een ambassadeur van korte keten, ofwel Korte Keten Kop. Die zoektocht kadert in de Week van de Korte Keten, die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 12 mei. Vijf laureaten dingen mee naar deze eretitel. Je kan stemmen tot 24 april via www.korteketenkop.be

Stem voor jouw favoriete Korte Keten Kop en kies je ambassadeur voor korte keten

De Korte Keten Kop  

Met een actie rond Korte Keten Koppen wil Provincie West-Vlaanderen korte keten een gezicht geven, omdat het principe ervan vaak nog onbekend is. Korte keten biedt nochtans heel wat voordelen, zowel voor consumenten als producenten. Rechtstreeks kopen bij de producent verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel en steunt de lokale economie. Via onze ambassadeurs of Korte Keten Koppen willen we consumenten laten kennismaken met de producenten achter lokale hoeve- en streekproducten.       

En onze 5 laureaten zijn…    

31 producenten stelden zicht kandidaat als Korte Keten Kop. Uit deze inzendingen selecteerde een jury 5 laureaten.         

Onderstaande hoeve- en streekproducenten strijden om het ambassadeurschap:
   

 

Ontdek hun volledige verhalen via www.korteketenkop.be

Stem nu voor jouw favoriet en win een leuke prijs!    
     
Kies je favoriet en breng je stem uit voor 24 april via www.korteketenkop.be. Wie stemt, maakt kans op tal van leuke prijzen en attenties uit onze West-Vlaamse prijzenpot.       
De winnaar, onze eerste Korte Keten Kop, maken we bekend op vrijdag 26 april.
  
banner korte keten kop.png

Week van de Korte Keten
    
Deze verkiezing organiseren we in aanloop naar de Week van de Korte Keten. Die campagneweek is in West-Vlaanderen al aan de vierde editie toe. Sinds vorig jaar is die week uitgerold naar heel Vlaanderen, in samenwerking met de andere Vlaamse Vlaamse Provincies, VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten.
     
Tijdens deze campagneweek willen we het grote publiek laten kennismaken met de grote diversiteit aan korteketenverkooppunten. Tal van activiteiten staan op het programma. Zo kan je mosterd proeven bij Mostaard Wostyn in Torhout, genieten van een hoevepicknick op hertenboerderij Hertenfinesse in Oostende of langsgaan bij één van de vele boeren- of streekmarkten. Alle info over de activiteiten is gebundeld op www.weekvandekorteketen.be. Neem zeker een kijkje en plan alvast een dagje uit.       
banner week van de korte keten.png

Meer info: contacteer Katrien Grauwet (E katrien.grauwet@inagro.be of T 051 27 32 29).   
Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --