Waakt over de opvolging van de wetgeving rond welzijn op het werk

Preventieadviseur

Jouw job

Als preventieadviseur werk je actief rond welzijn op het werk. Zo waak je over de toepassing van instructies, procedures en preventievoorschriften. Bovendien moedig je medewerkers aan om veilig te handelen in een werkcontext. Je kunt daarvoor terugvallen op bestaande processen en neemt daarnaast nieuwe initiatieven.

  • Je werkt actief aan het model voor dynamische risicobeheersing. Daarbij organiseer je onder meer een preventierondgang voor alle werkposten, stel je werkpostfiches op en voer je risicoanalyses uit. Bovendien maak je een analyse van ongevallen en incidenten.
  • Je coacht medewerkers om ongevallen op het werk te vermijden. Aan het management en (nieuwe) medewerkers geef je advies over veilig denken en handelen in een werkcontext. Eerstehulpverleners krijgen begeleiding en ondersteuning bij de interventies. Je volgt ook de wetgeving nauwgezet op.
  • Je voert de nodige administratieve taken uit rond welzijn op het werk. Je verleent advies bij bestekken of bestellingen en de uitbesteding van werken of diensten, zodat Inagro de wettelijke veiligheidsvoorschriften kan naleven.
  • Je motiveert de organisatie om het welzijn op het werk te verbeteren. Daarvoor geef je advies, verzorg je opleidingen en bewaak je de opmaak en uitvoering van een globaal preventieplan en een jaarlijks actieplan.


Onze verwachtingen

  • Je beschikt over een diploma preventieadviseur niveau I of II. Ervaring in een soortgelijke functie is een pluspunt.
  • Je bent een geboren coach. Zowel mondeling als schriftelijk kun je vlot communiceren in het Nederlands. Ook spreken voor groepen gaat je goed af.
  • In gesprekken hanteer je een gepaste onderhandelingsstijl. Je zoekt naar oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Tegelijk ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke of delicate informatie.
  • Je denkt analytisch en probleemoplossend na over de meest optimale werkmethodes. Daarnaast ben je creatief en weet je van aanpakken. Je durft te breken met tradities en kijkt naar zaken vanuit verschillende invalshoeken.
  • Je werkt nauwkeurig, zelfstandig en planmatig en durft verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij heb je oog voor duurzaamheid, het algemene belang en maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Je bent gedreven en creatief en brengt innovatieve ideeën aan. Je gaat respectvol om met mensen en middelen en kunt goed samenwerken. Je werkt efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid draag je hoog in het vaandel. Bovendien heb je aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.

Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket. Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in het HSEQ-team van een professionele organisatie, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen.

Interesse? Solliciteer nu!

Inschrijven kan t.e.m. 14 januari 2019 via www.inagro.be/vacatures.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met HR-verantwoordelijke Roos Meulemeester via roos.meulemeester@inagro.be of 051 27 32 06. Als we jouw kandidatuur weerhouden, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Gekoppelde thema's & sectoren:

U kan zich helaas niet meer inschrijven.
Inschrijving : Preventieadviseur