Benut kansen voor precisielandbouwtechnieken en sensibiliseert land- en tuinbouwers

Praktijkonderzoeker en adviseur precisielandbouw

Jouw job

Als praktijkonderzoeker en adviseur in precisielandbouw zoek je naar opportuniteiten voor nieuwe en slimmere technieken in de landbouwsector. De onderzoeksresultaten vertaal je naar bruikbare antwoorden voor de praktijk. Je werkt samen met een onderzoeksleider en krijgt een gevarieerd werkpakket.

  • Via onderzoek bouw je kennis op rond precisielandbouwtechnieken die inzetbaar zijn in een praktijkcontext.
  • Je informeert en sensibiliseert land- en tuinbouwers over het gebruik van precisielandbouwtechnieken. Dat doe je via voordrachten, studiedagen, demonstraties en artikels in de vakpers.
  • Via advies en individuele begeleiding help je land- en tuinbouwers om precisielandbouwtechnieken te implementeren op hun bedrijf.


Onze verwachtingen

  • Je beschikt over een masterdiploma in bio(ingenieurs)wetenschappen of kunt relevante ervaring voorleggen.
  • Dankzij je studies of eerdere werkervaring heb je affiniteit met dataverzameling via remote sensing. Je kunt de data ook verwerken tot bruikbare informatie. Daarnaast heb je interesse in landbouwmechatronica en precisielandbouwtechnologie.
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels. Je hebt ook kennis van het Frans.
  • Je denkt analytisch en probleemoplossend. Daarnaast ben je creatief en weet van aanpakken. Je hebt ook interesse in innovatie en techniek.
  • Je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren. Je kunt vlot communiceren en houdt van netwerking. Ook spreken voor groepen gaat je goed af.
  • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen.


Je bent gedreven en creatief en brengt innovatieve ideeën aan. Je gaat respectvol om met mensen en middelen en kunt goed samenwerken. Je werkt efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid draag je hoog in het vaandel. Bovendien heb je aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.


Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket. Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen.

Interesse? Solliciteer nu!

Inschrijven kan t.e.m. 14 januari 2019 via www.inagro.be/vacatures.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met HR-verantwoordelijke Roos Meulemeester via roos.meulemeester@inagro.be of 051 27 32 06. Als we jouw kandidatuur weerhouden, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Gekoppelde thema's & sectoren:

U kan zich helaas niet meer inschrijven.
Inschrijving : Praktijkonderzoeker en adviseur precisielandbouw