Onze West-Vlaamse landbouw staat allicht voor één van de grootste uitdagingen ooit. Sneller dan verwacht laat het veranderende klimaat zich voelen. Langere periodes van droogte zijn een feit. En felle regenbuien spoelen heel wat vruchtbare landbouwgrond en teelten weg. Klimaatbewuste veehouderij heeft dan weer emissies en lokaal geproduceerd veevoeder als belangrijke werkpunten. En warmteregulatie en CO² zijn uitdagingen die zich binnen de glastuinbouw steeds sterker manifesteren.

Debat ‘Klimaatslimme landbouw in West-Vlaanderen’

Hoe kunnen we de stijgende vraag naar voedsel bijbenen, een gezond inkomen verdienen, en dit zonder hogere uitstoot of milieubelasting?


Joris Relaes, administrateur-generaal van onderzoeksinstelling ILVO, zal als één van de prominente sprekers zijn kijk op klimaatslimme landbouw in zijn Vlaamse context schetsen.

Maar wat ontwikkelt zich binnen de West-Vlaamse landbouw?
Hoe ervaart de land- en tuinbouwer deze internationale uitdagingen op zijn bedrijf?
Hiervoor zoomen experten Dominique Huits (water in de land- en tuinbouw), Stefaan Kindt (energie en CO² in de glastuinbouw) en Nico Peiren (emissies in de veehouderij) in op enkele sectorspecifieke uitdagingen. En dit telkens geflankeerd met een getuigenis van een land- of tuinbouwer.

Mis ook zeker het gemodereerd debat niet waarbij we samen met experten en land- en tuinbouwers dieper inzoomen op de standpunten vanuit zowel beleid als vanuit de praktijk.

Kom rustig luisteren of actief mee debatteren met experten, telers, studenten en geïnteresseerden over klimaatslimme landbouw in West-Vlaanderen. Een debat om aan te kruisen in de agenda!

Inschrijven? Gratis deelname. Ten laatste tegen 7 december via dit online formulier.

Klik hier voor het uitgebreide programma.

 

2018-11-23-AM-bannerinagroBBvives.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --