De landbouwsector heeft een groot potentieel voor koolstofopslag in de bodem en draagt zo bij aan de regionale en nationale klimaatdoelstellingen. Het Carbon Farming-project wil de voedselvoorzieningsketen groener maken door de opslag van koolstof in landbouwbodems te stimuleren.

Carbon Farming om de voedselvoorzieningsketen te vergroenen

Vergroening van de voedselvoorzieningsketen via Carbon Farming (CF) zal

  • de organische component van de bodem herstellen,
  • actief CO2 uit de atmosfeer verwijderen,
  • de bodembiodiversiteit verhogen,
  • en zorgen voor een betere nutriënt- en vochtcapaciteit voor gewassen.

De komende drie jaar zullen zeven partners uit Nederland, België, Duitsland en Noorwegen aan dit thema werken: ZLTO, Bionext, Innovatiesteunpunt, Inagro, Thünen Institute, 3N Kompetenzzentrum en NLRØ.

We testen en valideren economisch haalbare businesscases voor koolstofvastlegging in de hele agrovoedselketen en om hun ecologische voetafdruk te compenseren. We zullen ook de bekendheid van de mogelijkheden en voordelen van koolstofsequestratie in de hele toeleveringsketen vergroten. Resultaten zijn een verhoogd bewustzijn van het ecologische potentieel van koolstofsequestratie, verbeterde bodemfysica en 10.000 ton CO2 (equivalent) sequestratie in de bodem.


Inagro zal verschillende demovelden aanleggen. Daarnaast willen we interessante contacten leggen in de voedselvoorzieningsketen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de activiteiten in het project.

Voor meer informatie kan je surfen naar http://northsearegion.eu/carbon-farming.

 
interregNSRCarbonFarming.png
 

201810bannerCF.png

 

Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting