De nitraatresiducampagne van de Mestbank gaat binnenkort van start. Recentelijk stuurde de Mestbank een mail naar iedereen die stalen moet nemen. Kreeg jij een e-mail met de melding om één of meerdere nitraatresidubepalingen te doen op eigen kosten? Wacht dan niet langer en neem nu al contact op met het labo van Inagro of jouw staalnemer. Op tijd starten betekent namelijk meer service en minder stress. 

 
Staalname voor nitraatresidubepaling? Tijd voor actie!
Net als de voorbije jaren kan je tussen 1 oktober en 15 november rekenen op Inagro voor het nemen van bodemstalen op jouw percelen. Het labo garandeert je goede service en aantrekkelijke prijzen. Een afspraak maken kan via info.labo@inagro.be. Daarmee wacht je best niet te lang. Wie snel in actie schiet, heeft namelijk meer impact op de staalname. Zo kan je betere afspraken maken over het moment van staalname. Bovendien ben je zeker op tijd bediend en heb je dus minder stress.  

 
Hoe vraag je een staal aan?  
Je kan een staalname aanvragen via jouw gekende staalnemer of rechtstreeks bij Inagro. Je kan ons labo bereiken via info.labo@inagro.be of 051 27 33 30. Stuur ons het aanvraagformulier dat je kan vinden op het Mestbankloket (www.mestbankloket.be). Meld u daar aan met uw elektronische identiteitskaart of token en klik nadien op: staalnames > bodem > nitraatresidu. Klik dan onder ‘Onderwerp’ op de link ‘Geselecteerde percelen’ en bezorg aan het labo dit formulier.

Mensen die moeilijkheden ondervinden (geen kaartlezer, pincode vergeten, …) kunnen telefonisch contact opnemen met de mestbank regio West-Vlaanderen T 050 45 81 00. Daar kunt u de papieren versie van uw documenten opvragen.
Bij meer vragen over deze instructie, staalname, analyses, … neem gerust contact op met Ivan Pollefliet T 051 27 33 46.
201709nitraatresidu.jpg
 
Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting