Living lab
Demonstratie
In de kijker
19.12.19 - Inagro deelt ervaringen uit ontwerpfase dakserre in studierapport

Dat landbouw en industrie geen concurrenten hoeven te zijn op het vlak van ruimtegebruik bewijst Inagro met Agrotopia. Die onderzoekserre verrijst binnenkort op een kistenloods van REO Veiling in Roeselare. Het project is één van de vijf Pilootprojecten Productief Landschap op Vlaams niveau. We bundelen onze ervaringen uit de realisatie van de dakserre in een reeks studierapporten. Het ontwerp en de bouw vormen een boeiende leerschool. De verzamelde kennis delen we graag met de sector via een studierapport.

23.10.19 - Agrotopia-update oktober 2019

Eind vorig jaar ging de bouw van onze nieuwe onderzoeksserre Agrotopia op het dak van de kistenloods van REO Veiling van start. In deze Agrotopia-update houden we je op de hoogte van de vorderingen met een beeld van de werken. We brengen ook het tweede thematische interview uit de reeks van zes. Georges Van Keerberghen (ondervoorzitter Boerenbond) en Paul Demyttenaere (algemeen directeur REO Veiling) gaan dieper in op de uitdagingen en de toekomst van de glastuinbouw en de rol die Agrotopia daarin kan spelen.  

Er zijn geen items om te tonen.
Publicaties
Dakserre Agrotopia - Studierapport ontwerpfase

Inagro bundelt zijn ervaringen uit de realisatie van de dakserre Agrotopia in een reeks studierapporten. Het ontwerp en de bouw vormen een boeiende leerschool. De verzamelde kennis delen we graag met de sector via een dit eerste studierapport.

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.