Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma.
Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.

 

Agrotopia, onze innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre, opent binnenkort de deuren. De Provincie West-Vlaanderen creëert daarom aan de voet van de serre het speelse “Agrotopia, een festival van de toekomst”.

Alle info en tickets: www.agrotopia.be

Living lab
Demonstratie
In de kijker
16.09.21 - Agrotopia-update september 2021 bis

We vertelden het twee weken geleden al: we staan te popelen om Agrotopia aan jou voor te stellen! Ben jij al ingeschreven voor een van de events? Of heb je al tickets gereserveerd voor "Agrotopia, het festival van de toekomst"? Dan krijg je de eer om de opening van onze gloednieuwe dakserre vanop de eerste rij te volgen. Spannend! Even spannend is onze nominatie voor de Europese Regiostars Awards. Help jij ons een award in de wacht te slepen? Waarom we die verdienen, vertelt ons serreteam in het zesde en laatste thematische interview.

06.09.21 - Agrotopia-update september 2021

Binnenkort mogen we onze nieuwe onderzoeksserre Agrotopia op het dak van de kistenloods van REO Veiling openstellen voor het publiek. Onze medewerkers slaan de handen in elkaar om de dakserre operationeel te krijgen. En we kijken stilaan uit naar de officiële opening en het Festival van de Toekomst. In dit nieuwsbericht blikken we daarop vooruit en brengen we het vijfde thematische interview uit een reeks van zes. Daarin delen telers Franky Galle en Bert Depoortere hun verwachtingen over het tuinbouwbedrijf van de toekomst.

Publicaties
Dakserre Agrotopia - Studierapport ontwerpfase

Inagro bundelt zijn ervaringen uit de realisatie van de dakserre Agrotopia in een reeks studierapporten. Het ontwerp en de bouw vormen een boeiende leerschool. De verzamelde kennis delen we graag met de sector via een dit eerste studierapport.

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.