Kernwoord

Thema

Evenementdatum

Tussen en
Er voldoen 9 items aan uw criteria.
21.11.19 - Bezoeknamiddag rassenproeven wortelen: demoplatform

Het demoplatform wortelen is een gezamelijke organisatie van Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Inagro, PCG, Ingro, Greenfarm, Taco, Boerenbond en de zaadhuizen.

Graag nodigen we je uit voor het demoplatform wortelen in Poelkapelle op donderdag 21 november.

21.11.19 - Bezoeknamiddag rassenproeven wortelen: demoplatform

Het demoplatform wortelen is een gezamelijke organisatie van Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Inagro, PCG, Ingro, Greenfarm, Taco, Boerenbond en de zaadhuizen. We nodigen jullie graag uit voor het bezoekmoment op donderdag 21 november.

22.11.19 - Studiedag: Vloeibaar bemesten

Vloeibare meststoffen kunnen op diverse manieren worden toegepast, zowel vollevelds, als meer gericht, of in combinatie met zaaien en planten. Welke machines zijn geschikt voor vloeibare bemesting en welke aanpassingen zijn nodig? Een efficiënte toepassing dient op het juiste tijdstip, onder goede omstandigheden, en veilig voor het gewas, de toepasser en het milieu te gebeuren. Ook het stockeren van deze geconcentreerde producten en de wettelijk eisen die hierbij gesteld worden, verdient bijzondere aandacht. Al deze topics komen aan bod tijdens de studiedag ‘Vloeibaar bemesten’ op vrijdag 22 november.

22.11.19 - Proefveldbezoek prei

Op vrijdag 22 november stellen we jullie graag de resultaten van ons onderzoek rond prei voor. Naast info rond rassen komen er heel wat resultaten rond gewasbescherming aan bod met focus op tripsbestrijding en spuittechniek. Precisielandbouw is aan een opmars bezig dus leggen we proeven aan rond plaatsspecifiek bemesten in combinatie met opbrengstbepalingen. Tenslotte stellen we jullie enkele tools voor zoals de beregeningstool, de toolbox nuttigen en enkele nieuwigheden in de gewasbeschermingsapp. Kortom een interessante namiddag voor iedereen uit de preisector. Alvast hartelijk welkom!

26.11.19 - Infomoment: Mysteryshoppers keren hoevewinkels binnenste buiten

Mystery shoppers verkenden de voorbije maanden verschillende West-Vlaamse hoevewinkels. Hun ervaringen voor, tijdens en na de aankoop delen we graag met jullie. Op die manier willen we de korte keten op maat van de klant verder uitbouwen.

28.11.19 - Slotevent Entomospeed - grootschalige insectenkweek versnellen
Het Entomospeed-project heeft drie jaar lang de efficiëntie, opschaling en automatisatie van meelwormen- en zwarte soldatenvliegenkweek onderzocht. Knelpunten werden aangepakt en dankzij de uitwerking van diverse automatisatieconcepten is de handenarbeid gedaald. Op donderdag 28 november vindt in VIVES Roeselare het slotevent plaats. We delen er de hoogtepunten en onderzoeksresultaten van het project. Tijdens praktijkgerichte sessies gaan we dieper in op de opschaling van meelwormen- en zwarte soldatenvliegenkweek.
29.11.19 - Zesde trefdag VarkensAcademie

De jaarlijkse trefdag van de VarkensAcademie van Inagro is dit jaar aan haar zesde editie toe. Wil je een boeiende dag beleven vol actuele thema’s uit de varkenshouderij en in gezelschap van jouw collega’s? Dan mag je deze afspraak ook dit jaar niet missen!

06.12.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar onze aanpak? Elke maand organiseren we een bezoek aan onze onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

16.12.19 - Studiereis PAS-maatregelen Ammoniakroute Melkvee
Net als vorig jaar steken we de grens over om enkele ammoniakemissiereducerende systemen uit de rundveehouderij in de prakijk te zien. We bezoeken ook dit jaar drie technieken: twee vloersystemen en een vernieuwend stalconcept. Tijdens de busreis is er tijd voor gesprekken met collega's en voorzien we lunch.