Kernwoord

Thema

Evenementdatum

Tussen en
Er voldoen 12 items aan uw criteria.
24.05.19 - AKKademie - Inspiratienamiddag AKKerbouw

Wil je een boeiende namiddag beleven vol actuele thema's rond AKKerbouw? Wil je nieuwe machines uit de akkerbouw aan het werk zien? Ben je nieuwsgierig naar de resultaten van onze brede proefveldwerking? Dan mag je onze eerste inspiratienamiddag AKKerbouw niet missen!

04.06.19 - Bezoek aan twee Franse melkveebedrijven - VOLZET

Om kennis en ervaringen uit te wisselen nodigen we Vlaamse en Waalse melkveehouders uit voor een bezoek aan twee Franse melkveebedrijven. De Franse collega's vertellen over hun beste praktijken en leiden ons rond op hun bedrijf. De uistap gaat door op 4 juni en kadert binnen het project PROTECOW.        

      
07.06.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar onze aanpak? Elke maand organiseren we een bezoek aan onze onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

11.06.19 - Studienamiddag: Mortellaro onder controle houden

Wil je meer weten over het ontstaan, de preventie en de behandeling van Mortellaro? Kom dan naar de studienamiddag op dinsdag 11 juni. Na een reeks tips komen enkele praktijkvoorbeelden aan bod op het melkveebedrijf.

11.06.19 - F2AGRI opent 2x zijn deuren

F2AGRI staat voor 'effluent to agriculture. In het F2AGRI project wordt gezuiverd afvalwater vanuit de industrie ter beschikking gesteld voor irrigatie in de land- en tuinbouw. In Nederland wordt het gezuiverd afvalwater van Bavaria via subirrigatie verdeeld, in Vlaanderen wordt het gezuiverd afvalwater van Ardo in een bekken gestockeerd en vervolgens via een ondergronds leidingnetwerk verdeeld.    

Wil je dit zelf ook eens van dichtbij bekijken, dan kan dit. Op 11 juni zet F2AGRI zijn deuren wagenwijd open in respectievelijk Nederland. Via verschillende lezingen zal u vernemen welke hindernissen dienden te worden genomen en welke successen konden worden geboekt. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het desbetreffende waterverdeelsysteem.

13.06.19 - F2AGRI opent 2x zijn deuren

F2AGRI staat voor 'effluent to agriculture. In het F2AGRI project wordt gezuiverd afvalwater vanuit de industrie ter beschikking gesteld voor irrigatie in de land- en tuinbouw. In Nederland wordt het gezuiverd afvalwater van Bavaria via subirrigatie verdeeld, in Vlaanderen wordt het gezuiverd afvalwater van Ardo in een bekken gestockeerd en vervolgens via een ondergronds leidingnetwerk verdeeld.    

Wil je dit zelf ook eens van dichtbij bekijken, dan kan dit. Op 13 juni zet F2AGRI zijn deuren wagenwijd open in Vlaanderen. Via verschillende lezingen zal u vernemen welke hindernissen dienden te worden genomen en welke successen konden worden geboekt. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het desbetreffende waterverdeelsysteem.

15.06.19 - Schoon Boeren - opendeurnamiddag bij Hoeveslagerij Burggraeve

Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment op zaterdag 15 juni. Geniet ook van een proevertje! Kom een kijkje nemen met het hele gezin. 

 
20.06.19 - Workshop: haalbaarheid van ondergrondse zoetwateropslag

In opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij vloog een helikopter met een grote hoepel vorige zomer over het Westkustgebied. Zo werd de geleidbaarheid in de bodem gemeten, die ons meer vertelt over de aanwezigheid van zoet en zout grondwater.

Wil je weten welk resultaat deze studies opleverden? Wil je weten of ondergrondse zoetwateropslag rendabeler kan zijn dan hemelwateropslag bovengronds? Wil je mee nadenken en discussiëren over de haalbaarheid van dergelijke ondergrondse zoetwateropslagmogelijkheden? Kom dan zeker naar deze workshop en denk mee!
25.06.19 - Biovelddag

De biovelddag op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro is een vaste en jaarlijkse afspraak voor biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse voor bio en betrokken stakeholders. Graag nodigen we je uit voor deze editie op dinsdag 25 juni 2019.  

 
25.06.19 - Workshop: verwerking van eetbare insecten

Wil je professioneel aan de slag met eetbare insecten? Dan heb je waarschijnlijk tal van vragen. Welke insecten zijn toegelaten? Met welke producten kan ik aan de slag? Hoe smaken voedingswaren met eetbare insecten? Hoe kan ik praktisch aan de slag met eetbare insecten? Tijdens deze workshop bij VIVES Roeselare krijg je antwoorden.   

  
30.06.19 - Rozenfeest, de wereld van geuren en smaken

Kom op zondag 30 juni 2019 naar de Rozentuin in Kortrijk en ontdek de wereld van geuren en smaken van de roos. Via verschillende zie-, doe- en proefactiviteiten maak je kennis met alle aspecten van de roos. 

 
05.09.19 - Slotevent Leve(n)de Bodem
Een levende bodem is onmisbaar voor een gezonde groei van jouw gewassen. Een pertinente vraag waar veel land- en tuinbouwers mee worstelen: hoe kan ik mijn algemene bodemconditie inschatten? Het Interreg-project Leve(n)de Bodem zocht en vond een antwoord op deze vraag. Tijdens de slotbijeenkomst blikken we terug op de hoogtepunten van het project en kijken hoe we in de toekomst kunnen blijven werken aan een betere bodemkwaliteit.