NieuwsVandekerckhove Helena, donderdag 01 december 2016

Lezing geschiedenis van de gastronomie van arm en rijk - 9 dec. 2016 om 19.30 u



Artikels

De lezing "Geschiedenis van de gastronomie van arm en rijk" vestigt de aandacht op de geschiedenis van de gastronomie van arm en rijk. De industriële revolutie zorgde voor een grote sociale ongelijkheid. Peter Scholliers (VUB) gaat na wie wat at, wanneer en waarom. Hoe werd gekookt en wat kostte voeding van 1800 tot nu? Wat at Leopold II? Wat kunnen we leren uit ongekende rapporten over honger in 1920? En hoe zat het met de cola-consumptie van Vlaamse jeugd in 1950? Kom dit en meer te weten tijdens de lezing op 9 december om 19.30 u.

Lezing geschiedenis van de gastronomie van arm en rijk - 9 dec. 2016 om 19.30 u

Voorafgaand aan de lezing kan je (tot 19u) vrijblijvend de tentoonstelling 'Recht van 't veld' bezoeken in de Stedelijke Bibliotheek van Ieper. Peter Scholliers is professor aan de Vrije Universiteit Brussel en publiceerde eerder al deze publicatie over dit thema: ‘Arm en rijk aan de tafel’.

Bekijk de volledige uitnodiging met alle praktische info.

 

logoseetbaarlandschap1122016.jpg

As_4_West_Vlaanderen_zonder_VLM.jpg