IN DE KIJKER

8 Nieuwe bezoekboerderijen

Ontdek ze via de nieuwe brochure

Boerderijbezoeken actueler dan ooit!

Nieuws
25.04.18 - Japanse haver, een groenbedekker met een gave

Niet alleen biedt Japanse haver heel wat voordelen voor de landbouwer, ook de akkervogels pikken hun graantje mee. Dat laatste mag je heel letterlijk interpreteren. Benieuwd naar meer? Een korte reportage legt je alles uit.

09.04.18 - Starters op bezoek bij de korte keten

Korte keten is in! Dat bewijzen de vele initiatieven die recent ontstaan zijn, de vragen van landbouwers die Inagro ontvangt en stijgende vraag naar authentieke en verse producten. Omwille van die vaststellingen organiseerde Inagro samen met het Steunpunt Hoeveproducten op maandag 26 maart 2018 een infodag voor kandidaat-hoeveproducenten. Een twintigtal geïnteresseerden waren te gast bij Hoeveslagerij ‘t Lindebos in Wijtschate en bij Hoeve Zuid-Bellegoed in Ieper.

15.03.18 - Aardappelverkoop op de hoeve: van veld tot klant

Hoewel de aardappel nog altijd het vaakst op tafel komt in de Belgische keuken, kunnen we algemeen stellen dat de consumptie van verse aardappelen al een paar jaar onder druk staat. Consumenten kopen aardappelen voornamelijk in de supermarkt, in steeds kleinere verpakkingen. Zakken kleiner dan 2,5 kg winnen de laatste jaren aan terrein. Inagro wou graag wat aandacht besteden aan de teelt van en de verdere zorg voor de aardappel in functie van de korte ketenverkoop. Afgelopen dinsdag vond de infonamiddag ‘Aardappelen op de hoeve: van veld tot klant’ plaats op hoeve Berkenweelde in Leke. Dat het onderwerp leeft bij de telers, bewees de grote opkomst!

14.03.18 - Doe mee aan Week van de Korte Keten – 26 mei tot 3 juni

Van 26 mei tot 3 juni vindt de Week van de Korte Keten plaats in heel Vlaanderen. Wil jij ook actief meewerken aan de verkleining van de kloof tussen consument en producent? Graag! Het maakt niet uit op welke schaal je het wil aanpakken. We publiceren met veel plezier je activiteit op www.weekvandekorteketen.be.

13.03.18 - Boerderijbezoeken actueler dan ooit in West-Vlaanderen!

Al 15 jaar stimuleren de Provincie West-Vlaanderen en Inagro boerderijbezoeken. Anno 2018 is het netwerk levendiger dan ooit. Dat bewijst het recordaantal klasbezoeken en de recente versterking van het netwerk met nieuwe bezoekboerderijen.

01.03.18 - Durf te vertellen over je werk, ondanks kritische vragen

Een gesprek over landbouw met bezoekers op je bedrijf of met kennissen... dat verloopt niet altijd even gemakkelijk. Kritische vragen wachten jouw reactie af. Maar wat zeg je wel of net niet? En hoe pak je het gesprek dan aan? Die vragen vormden de insteek van de vorming ‘omgaan met kritische vragen’. De massale opkomst bewees dat het thema leeft. De conclusie van beide sprekers was duidelijk: voedsel produceren is maatschappelijk zeer belangrijk. Nochtans is er veel onwetendheid. Wees trots op wat je doet en durf naar buiten treden met je verhaal.

26.02.18 - De Andere Kip

Op 1 januari 2018 ging het demonstratieproject ‘De Andere Kip’ van start. Daarin willen we demonstreren hoe een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking in de markt kan gezet worden in Vlaanderen. In het project wordt gewerkt rond management, diergezondheid, ketenontwikkeling, bedrijfseconomie en vermarkting. Pluimveehouders - en bij uitbreding alle geïnteresseerde landbouwers - die willen meewerken aan het project, kunnen zich nu al melden!

23.02.18 - Ook na 10 jaar blijven West-Vlaamse scholen gek op witloof!

Onbekend is onbemind. Daarom startte Inagro tien jaar geleden met de actie "witloofteeltkits voor West-Vlaamse scholen". Met een kant-en-klaar pakket en met vele vlijtige handen oogsten de leerlingen na ongeveer drie weken hun eigen witloof. Omdat witloof lekker, gezond en van onze streek is, doen we tijdens de tiende editie eens goed gek! We dagen ook de ouders uit om te telen, te koken en te proeven. De school die ons kan overtuigen de beste telers in huis te hebben, wint één dag gekke fietsen voor de hele school.

08.02.18 - Agro-Expo zit er alweer op

Agro-Expo zit er weer op. In onze nieuwe beursstand demonstreerden onze experts hoe je de gewasbeschermingsapp kunt gebruiken. Ze gaven ook advies over een goede IPM-strategie. Wie deelnam aan onze wedstrijd, maakte kans om een set spuitdoppen te winnen ter waarde van 300 euro. Lees in dit nieuwsbericht het verslag van het beursweekend én ontdek de winnaar van onze wedstrijd!

31.01.18 - 100% West-Vlaams telt vijftien nieuwe hoeveproducenten

Terwijl de viering van het honderdste lid nog vers in ons geheugen zit, zijn er vandaag al 126 hoeveproducenten lid van 100% West-Vlaams. Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor hoeveproducenten vorige week klonken we op de vijftien nieuwe leden.