Het Interreg-project Leve(n)de Bodem in een notendop:

 

 
19.07.18 - Theezakjes meten bodemactiviteit
Bij deze warme zomerdagen is de gedachte aan een kopje thee misschien ver weg. Maar wist je dat theezakjes kunnen ingezet worden om de bodemactiviteit te meten? In dit artikel lees je hoe je zelf de test kan doen.
16.07.18 - Kerende en niet-kerende grondbewerking bij maïsteelt

Hooibeekhoeve heeft een demoveld waar al enkele jaren maïs wordt geteeld. In het kader van Leve(n)de Bodem worden diverse grondbewerkingen onderzocht. Een twintigtal landbouwers bezochten het demoveld om de eerste resultaten met eigen ogen te bekijken.

12.07.18 - Zeeuwse jongeren denken na over een Leve(n)de Bodem

Vanuit Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt (ZAJK) in Nederland is de vraag gekomen meer informatie te krijgen over het omgaan met de bodem in de groenteteelt. Naar aanleiding van deze vraag organiseerde het ZAJK in samenwerking met Delphy en groenteteler Bart Dekker een info-avond. De nadruk lag op het bevorderen van de biodiversiteit in de bodem, en het economische aspect van de groenteteelt.

10.07.18 - Nieuws van de ondernemersgroepen in Nederland

Afgelopen winter en voorjaarsperiode zijn een tiental bijeenkomsten georganiseerd voor de ondernemersgroepen van Leve(n)de Bodem in Zuid-Nederland. Dit gaf stof tot nadenken voor de interpretaties van bodemanalyses en andere meetmethodes om de bodemkwaliteit te bepalen. De belangrijkste die we onthouden zetten we op een rijtje.

06.07.18 - Het potentieel van boerderijcomposteren

Op donderdag 28 juni organiseerde PCG een tweede bijeenkomst met de ondernemersgroep ‘composteren en fermenteren’. De aanwezige landbouwers kwamen voornamelijk uit de gangbare sector. Tijdens het eerste luik van deze bijeenkomst lichtte Jarinda Viaene het potentieel van boerderijcomposteren toe. Het tweede luik gaf aan de landbouwers de mogelijkheid de reststromen op hun bedrijf en in de nabije omgeving te identificeren en de beschikbaarheid per seizoen ervan te bepalen.

Gefinancierd door

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten van Leve(n) de bodem.