Agenda
Agenda
september 2018
19.09.18 - Openveldevent Seuren Roses, Lottum

De rozenkwekerij van Gebr. Seuren Roses  opent hun deuren voor een namiddag vol demonstraties, lezingen en pitches.

16.09.18 - Openveldevent Hof ter Vaeren, Huldenberg
De familie Vanacker hebben melkvee, vleesvee en 100 ha akkerbouwgrond. Tijdens de Dag van de Landbouw kan je dit bedrijf bezoeken. Op de stand van de provincie Vlaams-Brabant kom je te weten wat de bodem voor ons doet en hoe landbouwers zorgdragen voor de bodem. Dit gebeurt aan de hand van een quiz met doe-activiteiten, voor jong en oud.
16.09.18 - Openveldevent Hooibeekhoeve

Na een periode van verbouwingen zet Hooibeekhoeve op de Dag van de Landbouw de deuren open om je kennis te laten maken met hun vernieuwde werking.  
Er is speciale aandacht voor de bodem en de bodembewerking in de landbouw.

11.09.18 - Machinedemo niet-kerende grondbewerking en demo groenbedekkers

Op dinsdag 11 september 2018 organiseren Inagro en de Vlaamse Overheid een demonamiddag rond goede bodemzorg. Met een machinedemo van verschillende niet-kerende grondbewerkingsmachines en een rondgang door de verschillende groenbedekkermengsels willen we opnieuw het belang van een goede bodemzorg aangeven.    

   
07.09.18 - Demodag in de boomkwekerij - Klein-Zundert

Delphy organiseert voor de tweede keer op rij een demodag in het kader van Leve(n)de Bodem bij Boomkwekerij Louis van den Broek in Zundert. Op het bedrijf zijn demo’s aangelegd op gebied van bemesting en plantgatbehandelingen. Een aantal bodemspecialisten zullen een presentatie geven omtrent organische stof en bodemleven en er worden een aantal grondbewerkingsmachines gedemonstreerd (o.a eco ploeg en onderwoelers) die een ondernemer zelf kan inpassen binnen zijn bedrijfsvoering om de bodemkwaliteit te verbeteren.

05.09.18 - Kolencongres: Kolen, een teelt met toekomst
De Europese kolenwereld ontmoet elkaar opnieuw in West-Vlaanderen. Tijdens de begeleide bezoeken zijn er verschillende demonstraties van enkele technieken die interessant zijn voor het bodemleven.

   

   
augustus 2018
31.08.18 - Opendag Bodem - PCG, Kruishoutem

Het PCG organiseert een opendag bodem in kader van het Interreg project ‘Leve(n)de bodem. Lopend en recent afgerond onderzoek op het PCG rond bewust omgaan met koolstof en nutriënten in de bodem wordt gepresenteerd. Aansluitend vindt een bezoek plaats aan de proefvelden.

juni 2018
27.06.18 - Proefveldbezoek erosiebestrijding - Vollezele

Erosie bestrijden gebeurt door een combinatie van brongerichte en infrastructurele maatregelen. Recent werden in het Pajottenland verschillende erosiebestrijdingswerken gerealiseerd, waaronder een houthakseldam en een erosiepoel. Brongerichte maatregelen hebben te maken met de manier waarop de bodem bewerkt wordt.

27.06.18 - Biovelddag - Rumbeke

De biovelddag op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro is een vaste en jaarlijkse afspraak voor biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse voor bio en betrokken stakeholders. Graag nodigen we je uit voor deze editie op woensdag 27 juni 2018.  

 
21.06.18 - Proefveldbezoek - Geel

Op deze demo combineren komen verschillende thema’s aan bod: grondbewerking, vruchtwisseling, driftreductie en ritnaalden.