Agenda
Agenda
november 2018
13.11.18 - Demonamiddag groenbedekkers

Op dinsdag 13 november 2018 organiseren Inagro en de Vlaamse Overheid een demonamiddag rond groenbedekkers. Met een rondgang door de verschillende groenbedekkermengsels willen we de keuze voor een goed mengsel aangeven. Een demo van regenvalsimulatie zal het belang van groenbedekkers tegen erosie aantonen. Daarnaast demonstreren we welke druk op de bodem terecht komt a.h.v. machinegewichten en bandenspanning. Tenslotte demonstreren we een goed beheer van spuitresten. 

 
08.11.18 - Demonamiddag groenbedekkers

Op donderdag 8 november 2018 organiseren Inagro en de Vlaamse Overheid een demonamiddag rond groenbedekkers. Met een rondgang door de verschillende groenbedekkermengsels willen we de keuze voor een goed mengsel aangeven. Daarnaast demonstreren we welke druk op de bodem terecht komt a.h.v. machinegewichten en bandenspanning. Tenslotte demonstreren we een goed beheer van spuitresten en veilig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen. 

 
oktober 2018
31.10.18 - Bodemdag - Rusthoeve
Het extreme weer benadrukt het belang van goed een bodembeheer. We hebben geen invloed op de hoeveelheid neerslag, maar we kunnen wel maatregelen nemen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op extreem weer. Tijdens de Bodemdag gaan we in op de mogelijkheden om de organische stof te verbeteren, watervoorziening en andere maatregelen.  
11.10.18 - Symphony of Soils

Een vitale bodem is cruciaal voor onze toekomst. Bodemvitaliteit staat dan ook hoog op de agenda van landbouwers, overheden en NGO’s. Maar hoe zit het nu met de bodem? Wat is een vitale bodem? Hoe krijg je inzicht in de bodemconditie, en hoe kun je die verbeteren? Ontdek het op het Symphony of Soils Symposium.

 

04.10.18 - Biovelddag, Rumbeke - Beitem

Op donderdag 4 oktober gaat de biovelddag door. De onderzoeksresultaten worden voorgesteld en de evaluatie van het voorbije seizoen wordt opgemaakt. De biovelddagen op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro zijn een vaste afspraak voor biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse voor bio en alle betrokken stakeholders.     

    
september 2018
19.09.18 - Openveldevent Seuren Roses, Lottum

De rozenkwekerij van Gebr. Seuren Roses  opent hun deuren voor een namiddag vol demonstraties en presentaties.

16.09.18 - Openveldevent Hof ter Vaeren, Huldenberg
De familie Vanacker hebben melkvee, vleesvee en 100 ha akkerbouwgrond. Tijdens de Dag van de Landbouw kan je dit bedrijf bezoeken. Op de stand van de provincie Vlaams-Brabant kom je te weten wat de bodem voor ons doet en hoe landbouwers zorgdragen voor de bodem. Dit gebeurt aan de hand van een quiz met doe-activiteiten, voor jong en oud.
16.09.18 - Openveldevent Hooibeekhoeve

Na een periode van verbouwingen zet Hooibeekhoeve op de Dag van de Landbouw de deuren open om je kennis te laten maken met hun vernieuwde werking.  
Er is speciale aandacht voor de bodem en de bodembewerking in de landbouw.

13.09.18 - Proefveldbezoek verdichting vermijden in de bietenteelt

Bodemverdichting veroorzaakt allerlei problemen. Die kunnen zoveel mogelijk vermeden worden door de machinekeuze en type bodembewerking. Tijdens dit proefveldbezoek kom je te weten wat de effecten zijn op suikerbieten. Er is ook aandacht voor de bestrijding van bladziektes.

11.09.18 - Machinedemo niet-kerende grondbewerking en demo groenbedekkers

Op dinsdag 11 september 2018 organiseren Inagro en de Vlaamse Overheid een demonamiddag rond goede bodemzorg. Met een machinedemo van verschillende niet-kerende grondbewerkingsmachines en een rondgang door de verschillende groenbedekkermengsels willen we opnieuw het belang van een goede bodemzorg aangeven.