Samen werken aan een betere bodemkwaliteit!

Het Interreg-project Leve(n)de Bodem in een notendop:

16.04.18 - Groenbemesters vernietigen zonder Roundup

Groenbemesters mechanisch vernietigen vergt een beredeneerde en strategische aanpak. Tijdens een eerste bijeenkomst van de ondernemersgroep ‘vaste rijpaden’ wisselden vijftien biologische telers hun ervaringen uit. We waren te gast bij Pieter en Heidi Vandooren-Verhelst in Hooglede, Vlaanderen.

09.04.18 - Alles start met een goede bodemstructuur

Alles start met een goede bodemstructuur en de rest zal na verloop van tijd volgen. Zit je met storende lagen of een slechte waterafvoer, een laag organisch stofgehalte of weinig bodemleven? In dit artikel lees je wat je kan doen voor een goede bodemzorg.      

     
03.04.18 - Een goede grondbewerking is de basis voor elke teelt

In Flevoland hebben telers behoefte om nieuwe technieken te leren kennen voor het bewerken van kleigrond. Ondiep ploegen in het voorjaar levert interessante voordelen op ten opzichte van het traditionele ploegen voor de winter. Tijdens een veldworkshop werden vier machines gedemonstreerd en vier verschillende grondbewerkingen uitgevoerd.

26.03.18 - Oproep kandidaten voor ondernemersgroep Antwerpen

Op de zandgronden in de Antwerpse Kempen wordt vooral maïs en gras geteeld. De meest voorkomende problemen zijn bodemverdichting en een laag organisch stofgehalte. Hooibeekhoeve zoekt landbouwers die ideeën willen uitwisselen rond dit thema.  

 
21.03.18 - Wat vertellen smartfarming-technieken over jouw perceel?

Om je opbrengst te maximaliseren, moet je voldoende kennis verzamelen over je perceel. Drones of andere meettechnieken kunnen je daarbij helpen. Wil je de technieken zelf ontdekken? Sluit dan aan bij een van onze ondernemersgroepen.  

 
Er zijn geen items om te tonen.
Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten van Leve(n) de bodem.

Gefinancierd door