Het Interreg-project Leve(n)de Bodem in een notendop:

 

 
25.11.18 - Voederbieten, een teelt met potentieel!

In een ver verleden waren voederbieten een belangrijke teelt. Komende van een areaal van 75 000 ha in België in 1945, daalde dit tot een dieptepunt van 2.600 ha in 2000. De teelt vroeg veel handenarbeid en was gevoelig aan Rhizoctonia. Daarom werd ze vervangen door de eenvoudige maïsteelt, veelal in monocultuur. Onder invloed van het GLB en de verplichting tot een derde teelt, steeg het areaal terug tot 4.500 ha in 2017. En terecht, want voederbieten hebben grote kwaliteiten.

22.11.18 - Kan je je groenbedekkers al inwerken?

Recent organiseerde Inagro een aantal demo's omtrent groenbedekkers. Meer dan 300 land- en tuinbouwers namen deel. Ze merkten op hoe belangrijk het is om groenbedekkers in te zaaien. Met een profielput en aangepaste bandenspanning demonstreerden we ook de impact van machinegewichten op bodemverdichting. In dit nieuwsbericht blikken we terug op de geslaagde studiedagen.  

 
19.11.18 - Leve(n)de Bodem aanwezig op Symphony of Soils

In oktober 2018 organiseerde Het Kennisconsortium Bodem in samenwerking met hogeschool Van Hall Larenstein het symposium ‘Symphony of Soils’ in Oosterwolde. Bodemvitaliteit was het centrale thema van de dag. Deelnemers werden via presentaties, demonstraties en workshops gemotiveerd en geïnspireerd om te werken aan een gezonde bodem. Ze kregen hiervoor praktische handvatten aangereikt.     

  
16.11.18 - Reis door de bodem

In juni werd op Proefboerderij Rusthoeve het symposium ‘Reis door de bodem’ gehouden. Een bijeenkomst waarbij de aanwezige akkerbouwers, adviseurs en andere betrokkenen info kregen over maatregelen die de kwaliteit van de bodem in stand kunnen houden. Begin november kreeg deze bijeenkomst een vervolg. Op deze jaarlijkse bodemdag hadden ook de kennispendelaars van Delphy een actieve inbreng. In dit nieuwsbericht zetten we de interessantste inzichten op een rij.      

     
14.11.18 - Terugblik Train-de-Trainersessie groenbedekkers

In de tweede helft van oktober vond een vierde Train-de-Trainersessie plaats met als thema ‘groenbedekkers’. Projectpartners en kennispendelaars zakten af naar PCG om kennis uit te wisselen en een demoproef met groenbedekkers te bezoeken. Dezelfde demoproef werd op 15 november tijdens een proefveldbezoek openlucht toegelicht.

Er zijn geen items om te tonen.
Gefinancierd door

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten van Leve(n) de bodem.