10.12.18 - Dag van de Wetenschap bij Thomas More en KU Leuven

Tijdens de dag van de wetenschap toonden de onderzoekers van KU Leuven en Thomas More aan de hand van enkele workshops wat de toepassingsmogelijkheden zijn van insecten. Op de Campus in Geel werd het onderzoek naar insectenkweek toegelicht.

 
28.11.18 - Dag van de Wetenschap bij VIVES

Op zondag 25 november was het Dag van de Wetenschap in Vlaanderen. Wetenschappers en technologen stelden hun onderzoek voor aan een breed publiek. Op Hogeschool VIVES viel ook dit jaar weer heel wat te beleven en uiteraard kon het insectenonderzoeksteam niet achterblijven.

09.11.18 - Ondernemers zien kansen in insectenkweek

Potentiële insectenkwekers, veehouders, aanbieders van reststromen en andere insectenliefhebbers kwamen op 1 november samen bij Fontys Hogeschool in Venlo voor een trendcollege over eetbare insecten.  De meer dan 50 aanwezigen zien insectenkweek als een kans, maar hebben nog heel wat vragen. Het trendcollege gaf de ondernemers een overzicht van kennis en ervaringen die hen kan helpen bij de start van commerciële insectenkweek.

31.10.18 - Automatisch voedersysteem voor insectenkweekmachine

GreenTechLab onderzoekt de automatisatie van de kweek van de Black Soldier Fly (BSF). Voor het kweken van BSF-larven is een machine ontworpen waarbinnen het gehele groeiproces van de larven plaatsvindt.  

 

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

13.12.18 - Workshop 'Aquacultuurverhalen uit de praktijk'

Is ondernemen in aquacultuur ook iets voor jou? Dan nodigen we je graag uit op de workshop ‘Verhalen uit de praktijk’. Recent gestarte en ervaren aquacultuurondernemers brengen hun persoonlijke ervaringen bij de opstart van een bedrijf. Waar loop je tegenaan in de praktijk en wat kun je leren van succesvolle aquacultuurondernemingen? De antwoorden krijg je tijdens deze workshop op 13 december.

11.01.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.