10.01.19 - Krekelreep te koop bij Carrefour en AVEVE

De Brusselse krekelrepen van Kriket zijn al een tijdje online bestelbaar en te koop bij kleine spelers zoals biovoedingswinkels. Binnenkort liggen de snacks in de rekken van een 120-tal winkels van Carrefour en alle 250 AVEVE-filialen. De repen bestaan uit geroosterde hazelnoten, havervlokken, boekweit, zaden, pitten, agavestroop én 5% krekelmeel.

03.01.19 - Dankzij passie voor insecten aan de slag bij projectpartner NGN

Half oktober 2018 ging Youri Ypma aan de slag bij New Generation Nutrition (NGN) in ’s-Hertogenbosch. Hij ontmoette Marian Peters, CEO van NGN, eerder vorig jaar in het kader van zijn afstudeerproject. Youri organiseerde een eerste pilotcursus ‘insecten kweken’ voor het project Entomospeed. Hij behaalde afgelopen zomer zijn diploma ‘Bedrijfskunde & Agrifood business’ aan de HAS Hogeschool. 

10.12.18 - Dag van de Wetenschap bij Thomas More en KU Leuven

Tijdens de dag van de wetenschap toonden de onderzoekers van KU Leuven en Thomas More aan de hand van enkele workshops wat de toepassingsmogelijkheden zijn van insecten. Op de Campus in Geel werd het onderzoek naar insectenkweek toegelicht.

 
28.11.18 - Dag van de Wetenschap bij VIVES

Op zondag 25 november was het Dag van de Wetenschap in Vlaanderen. Wetenschappers en technologen stelden hun onderzoek voor aan een breed publiek. Op Hogeschool VIVES viel ook dit jaar weer heel wat te beleven en uiteraard kon het insectenonderzoeksteam niet achterblijven.


Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

01.02.19 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

04.02.19 - Trendcollege: kennismaking met de insectenketen

De groei van insectenkweek is een kans voor ondernemers in diverse sectoren. Maar hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Starters vragen zich bijkomend af waar ze marktcijfers kunnen vinden voor het schrijven van een businessplan. Het trendcollege zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op deze ondernemersvragen.

Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.