09.11.18 - Ondernemers zien kansen in insectenkweek

Potentiële insectenkwekers, veehouders, aanbieders van reststromen en andere insectenliefhebbers kwamen op 1 november samen bij Fontys Hogeschool in Venlo voor een trendcollege over eetbare insecten.  De meer dan 50 aanwezigen zien insectenkweek als een kans, maar hebben nog heel wat vragen. Het trendcollege gaf de ondernemers een overzicht van kennis en ervaringen die hen kan helpen bij de start van commerciële insectenkweek.

31.10.18 - Automatisch voedersysteem voor insectenkweekmachine

GreenTechLab onderzoekt de automatisatie van de kweek van de Black Soldier Fly (BSF). Voor het kweken van BSF-larven is een machine ontworpen waarbinnen het gehele groeiproces van de larven plaatsvindt.  

 
29.10.18 - GreenTechlab ontwerpt insectenkweekmachine

GreenTechLab, kenniscentrum van Fontys Venlo, heeft binnen het Entomospeed-project de opdracht om onderzoek te doen naar het automatiseren van de kweek van de Black Soldier Fly (BSF). Ondertussen is er een digitaal ontwerp voor een kweekmachine klaar. Het prototype wordt nu verder ontwikkeld.

25.10.18 - GEZOCHT: landbouwers met interesse in de opstart van insectenkweek

Meer en meer landbouwers hebben praktische vragen rond de implementatie van insectenkweek op hun landbouwbedrijf. Om op deze vragen antwoorden te bieden, willen zes kennisinstellingen een nieuw project starten. Ben je landbouwer en heb je interesse in insectenkweek als vervanging op of aanvulling van je huidige landbouwactiviteiten? Laat het ons weten via een korte enquête. 

   

Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

25.11.18 - Dag van de Wetenschap

Op zondag 25 november kan je op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel deelnemen aan diverse activiteiten rond wetenschap en techniek. Op de Dag van de Wetenschap organiseren uiteenlopende bedrijven, scholen en organisaties boeiende en leuke workshops, demo’s, tentoonstellingen en lezingen. Zowel groot als klein vindt sowieso een activiteit op maat!

07.12.18 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.        

 
Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.