10.10.18 - Op naar automatisering bij de kweek van eetbare insecten

Hogeschool VIVES, Inagro en Sirris hebben de afgelopen twee jaar onderzocht hoe de kweek van insecten automatisch en op grote schaal kan verlopen. Het resultaat is de bouw van de eerste automatische voederlijn voor meelwormen in Vlaanderen. De resultaten werden voorgesteld op het slotevent voor een volle zaal enthousiaste insectenliefhebbers.       

      
09.10.18 - I-Delta wint Agrochallenge

Om startups in de agrosector een kans te geven, organiseerde Agropolis de AgroChallenge. De winnaars van die wedstrijd krijgen gedurende negen maanden een flexwerkplek in de incubator, toegang tot de AgroCommunity, coaching en begeleiding om hun startup te lanceren.

 
08.10.18 - Insectjes proeven in Hasselt

Op zaterdag 6 oktober organiseerde JCI Hasselt 'Bugs & Bites'. Zo’n 70 enthousiaste proevers namen deel aan een smaakroute langs verschillende horecapareltjes in de stad.

27.09.18 - Summer School "Insects as food and feed" bij KU Leuven en Thomas More

Van 27 tot en met 31 augustus ging de eerste editie van de Summer School “Insects as Food & Feed” van Wageningen University & Research (WUR) door. Tijdens dit programma maakten de deelnemers kennis met alle belangrijke factoren in de nieuwe insectenwaardeketen.


Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

25.10.18 - Inspiratie event: circulaire economie, zuurstof voor innovatie

LON Kempen Midden en 'Kempen Insect cluster' organiseren een bezoek aan Millibeter. Onder leiding van Johan Jacobs kweekt dit bedrijf zwarte wapenvliegen. Men onderzoekt het potentieel van de larven als bron van grondstoffen zoals eiwitten, lipiden en chitine of om organisch afval te verwerken.

01.11.18 - Trendcollege: kennismaking met de insectenketen
Veel ondernemers in diverse sectoren zien de groei van insectenkweek als een kans. Het trendcollege kan duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemersvragen. Hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat heb je daarvoor nodig en waar kan je een kijkje nemen? De starters in de sector zitten met bijkomende vragen. Waar kan ik marktcijfers vinden voor het schrijven van mijn businessplan of hoeveel ruimte heb ik nodig en waar kan ik terecht voor relevante kennis? 
Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.