07.09.18 - Kweek van BSF-larven op reststromen

In het insectlab van VIVES wordt nagegaan welke reststromen de larven van de Zwarte Soldatenvlieg kunnen verwerken. Bij eerste testen werden de reststromen draf en tomatenstengels getest als potentiële voeding voor de larven. Zowel het substraat als de larven werden geanalyseerd in het Food lab van KU Leuven campus Geel.

02.09.18 - De landbouwer van de toekomst kweekt insecten

Landbouwers die vliegen, krekels of meelwormen kweken, in plaats van koeien of varkens. Worden boerderijen in de (nabije) toekomst insectenkwekerijen? Experts verwachten dat veel traditionele boeren zullen overstappen omdat de insectensector rendabeler zou zijn.

28.08.18 - Bezoek Nature Creation in China - deel 2 : de productie

Begin juni is onderzoeker David Deruytter van Inagro naar China gevlogen om bij ‘Nature Creation’ stage te lopen. Onder leiding van Xu specialiseert het bedrijf zich in het kweken van de zwarte soldatenvlieg op restaurantafval. Het bedrijf kan 15 miljoen larven per dag produceren. In dit nieuwsbericht kom je te weten hoe hun productieproces verloopt.

14.08.18 - Bezoek Nature Creation in China - deel 1 : de kweek

Begin juni is onderzoeker David Deruytter van Inagro naar China gevlogen om bij ‘Nature Creation’ stage te lopen. Onder leiding van Xu specialiseert het bedrijf zich in het kweken van de zwarte soldatenvlieg op restaurantafval. In dit nieuwsbericht kom je te weten hoe ze BSF in China kweken.


Infoloket

Ben je een (startende) insectenkweker, kan kun je bij het infoloket terecht voor vragen of problemen over insectenkweek


 051 23 23 39 (BE)
    insectinfo@vives.be 

 +31 6 44972327 (NL)
   insectinfo@ngn.co.nl


Neem deel aan het project!

28.09.18 - Kriket kick-off

Kriket, de eerste krekel proteïnereep van Belgische bodem komt binnenkort op de markt. Kom proeven op het startevent in Brussel!  

 
05.10.18 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.       

 
Partners

       

Het project "Entomospeed" is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.