Diensten en producten
Trajectbegeleiding investeringen glastuinbouwMet deze gratis begeleiding willen we u helpen bij de voorbereiding van uw bouwplannen. Zo wordt uw bouwdossier sterker, kan u beter inspelen op kansen en anticiperen op mogelijke knelpunten.
08.01.18 - Plant nu je bomen en struiken!

Met dit winterweer denken we niet onmiddellijk aan de aanplant van bomen en struiken. Toch is het nu de ideale periode om aan de slag te gaan op je bedrijf.

03.01.18 - FERM! - editie 2018

Als alles goed ging, viel het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" onlangs bij jou in de bus. Dat magazine van de Provincie West-Vlaanderen, Inagro en VLM inspireert West-Vlaamse land- en tuinbouwers in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. In dit nieuwsbericht lichten we alvast een tipje van de sluier. Nam jij het tijdschrift al door? Dan horen we graag jouw mening. Deze publicatie kan je ook digitaal raadplegen.

18.12.17 - Gezonde huisvesting van jongvee essentieel voor goede opgroei

Een goede opgroei van een melkkoe start bij een correcte, gezonde kalveropfok. Iedereen weet dat, maar in de praktijk is dat vaak niet zo gemakkelijk. Maar al te vaak worden kalveren en jongvee in bestaande stallen gehuisvest. Er is vlug plaats gemaakt voor enkele kalverboxen. Op zich is dat geen probleem, maar zitten ze er wel gezond?

13.12.17 - Trajectbegeleiding glastuinbouw: voor serristen met plannen voor uitbreiding of nieuwbouw

Een vergunning krijgen voor een nieuwe serre of de uitbreiding van een bestaande serre lijkt eenvoudig, maar de praktijk leert dat de weg vaak lang en moeizaam is. Een uitbreiding of nieuwe serre wordt vaak niet positief onthaald. Op vraag van de landbouworganisaties biedt de Provincie West-Vlaanderen daarom voortaan begeleiding aan voor glastuinbouwers die willen uitbreiden of vernieuwen. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht én in het magazine 'Management en Techniek'.

23.11.17 - Bedrijfsintegratie in beeld

"Langs velden en wegen, kom je landbouw tegen." Niets is minder waar. De West-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven bevinden zich (meestal) tussen velden, langs kleine wegen. Fietsers en wandelaars gebruiken die wegen en gebieden ook. Daarom moeten we aandacht hebben voor het landschap en de "beeldkwaliteit" van onze bedrijven. Hoe? Je ontdekt het vanaf zondag op PlattelandsTV. In dit nieuwsbericht lichten we al een tipje van de sluier.

Contact

Kathleen Storme

Bedrijfsintegratie
T 051 27 33 87
E kathleen.storme@inagro.be

02.01.18 - FERM! - editie 2018

Alle West-Vlaamse land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Nam jij het al even door? Het magazine zit boordevol interessante artikels en inspireert je in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.

02.05.17 - Jaarverslag 2016

In het voorjaar stellen we traditiegetrouw ons jaarverslag aan je voor. Het jubileum '60 jaar onderzoek in Beitem en 5 jaar Inagro' maakte van 2016 een bijzonder jaar voor het proefcentrum. In het boekje - dat een toepasselijk jubileumjasje kreeg - blikken we kort terug op de festiviteiten. Daarnaast staan we stil bij de recente ontwikkelingen. Zo bundelen we de cijfers, belangrijkste innovaties, blikvangers uit onderzoek en dienstverlening en opmerkelijke campagnes en evenementen van 2016.

17.01.17 - FERM! - editie 2017

Land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Het inspireert hen in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.